Mozaik

Hét ok, miért legyen cica a házi kedvenced

pexels.com
pexels.com
Dorombol, nem kell levinni, se fürdetni. Ez csak néhány indok, ami egy cica mellett szól.

Mindenkinél eljön egy pillanat, amikor azt érzi, szeretné, ha a családba házi kedvenc érkezne. Vajon macska vagy kutya legyen? Melyik a jó választás? A macskák öntörvényűek, a kutyák kajlák, a macskák mindenre felugranak, a kutyák mindent összerágnak. Mindkettő mellett van pro és kontra érv is, írja a lovetoknowpets.com.

Jöjjön most hét ok, ami a cicák mellett szól:

pexels.com

A macskák csendesebbek, mint a kutyák

A macskák sokféle egyedi hangot adnak ki: dorombolnak, nyekeregnek és nyávognak, de ezek egyáltalán nem hangosak, nem olyanok, mint a kutyaugatás. A macskák egyszerűen csendesebbek, mint a kutyák, ami azt jelenti, hogy sokkal kevésbé valószínű, hogy a szomszédtól panasz érkezik a zaj miatt.

Nem kell sétáltatni őket

Nincs kedved ma kimenni a szabadba? Semmi gond. A macskákat nem kell sétáltatni, mint a kutyákat, ami azt jelenti, hogy a macskatulajdonosok nem kényszerülnek rá arra, hogy hóban-fagyban-esőben sétáljanak, vagy ami még rosszabb, kínos parkbéli beszélgetésen vegyenek részt, miközben kedvencüket futtatják. Tény, hogy a kutyasétáltatásnak számos egészségügyi előnye van, az mindenképpen a cicák mellett szól, hogy velük kevesebb a kötöttség.

Öntisztítóak

A macskáknak nincs igazán szükségük fürdetésre, mert a napjuk 30-50 százalékát önnyalással töltik. Gondoljunk csak bele, ez 7-12 óra aprólékos ápolás! Ez azt jelenti, hogy macskánk mindig tiszta lesz, így csak elvétve kell fürdetésen gondolkodnunk.

pexels.com

A macskafélék tovább élnek

Több évet szeretnénk együtt a legjobb barátunkkal? Válasszunk egy cicát. Mindenképpen mellettük szól az a tény, hogy a macskák átlagosan 12-18 évig élnek , ami lényegesen hosszabb életidő, mint a kutyáké.
Érdekesség: a legidősebb ismert macska, Crème Puff 38 éves volt, amikor elpusztult.

A dorombolásuk gyógyít

Ez kicsit “woo-doo”-nak hangozhat, de úgy tartják, hogy a macska dorombolása gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. Dorombolásaik gyakorisága 25 és 150 Hertz közé esik, ami éppen ugyanaz a frekvencia, amiről megállapították, hogy serkenti a csont- és izomgyógyulást.

A macskák sokkal kevésbé büdösek

A cicáknak jobb a szaga, mint a kutyáknak. Nem fetrengenek bele a parkban büdös dolgokba, mint a kutyák, és soha nincs nedves macskaszaguk. A napjuk felét is mosakodással töltik, így bundájuk teljesen tiszta és ápolt.

pexels.com

A cicáknak nem kell sok hely

Azoknak, akik lakásban vagy kis otthonban élnek, a macska sokkal jobb választás, mint a kutya. A macskáknak nincs szükségük sok helyre a boldoguláshoz. Egy a fontos, legyen sok függőleges hely, ahová a cica fel tud mászni, ugrani, hogy kiteljesítse természetes mászási ösztönét.

Kapcsolódó
Tíz illat, amit a macskák ki nem állhatnak
Ezek közé tartozik az ecet és a mentol is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik