Kertünk-Portánk

12 klasszikus idézet, miért imádjuk a cicákat

Leonardo da Vinci:  "Már a legkisebb macska is valóságos műalkotás."

A kutyákat az ember legjobb barátjának tartják, könyveket írnak róluk, filmeket készítenek a főszereplésükkel. De mi a helyzet a macskákkal? Ők megosztóak, hisz igazi egyéniségek, akik nem hagyják, hogy igába hajtsák őket.

Népszerűségük azonban folyamatosan növekszik, hisz rengeteg szeretetet adnak gazdáiknak, és még csak sétáltatni sem kell őket. De a macska nem falkaállat, nehezen tűri a kötöttségeket. Dorombolása mégis egyfajta csodaszer a gazdinak, és a legújabb kutatások egyértelműen bebizonyították, hogy csökkenti a stresszt ez a semmihez sem fogható cicahang.

Fotó: Pixabay

12 idézet klasszikusoktól, melyekből kiderül, miért imádjuk a cicákat:

1. Leonardo da Vinci:  Már a legkisebb macska is valóságos műalkotás.

2. Ernest Hemingway: Egy macska csak a következőhöz vezet.

3. Mark Twain: Egy macska sokkal intelligensebb, mint gondolnánk, bármilyen bűnre megtanítható.

4. Mark Twain: Isten teremtményei közül csak egy van, amelyet nem lehet igába hajtani. Ez a macska. Ha a macskát keresztezni lehetne az emberrel, az az ember előnyére válna, viszont a macskát lerontaná.

5. Nagy Lajos: A macska kicsiny állat, ami az ember egocentrizmusára vall, mert a bolha szerint a macska óriási nagy állat, legalábbis akkora, mint egy ökörnek egy százholdas legelő.

6. Karinthy Frigyes: Álmomban két macska voltam és játszottam egymással.

7. Stephen Baker: A macskák hallószerve úgy lett felépítve, hogy az emberi hang, behatolván az egyik fülön, zavartalanul távozhasson a másikon.

8. Dereke Bruce: Ahhoz, hogy reális képünk legyen arról, valójában milyen fontosak vagyunk, szükségünk van egy kutyára, amelyik imád és egy macskára, amelyik lenéz bennünket.

9. Jeff Valdez: A macskák okosabbak a kutyáknál. A kutyákkal ellentétben nem tudsz rávenni nyolc macskát, hogy elhúzzon egy szánt.

10. Stephen King: A macska az állatvilág gengsztere, törvényen kívül él, és nem is védi semmiféle törvény. Ritkaság, hogy békés öregkort érjen meg a kandalló mellett.

11. Jane Pauley: Kizárt, hogy egy alvó macskát nézve feszültnek érezd magad.

12. Champfleury: Egy szundikáló kiscica a tökéletes szépség megtestesülése.

Kiemelt kép: Pixabay

Okosak a cicák, mert megértik a nevüket
Ha nem reagálnak, amikor szólítjuk őket, egyszerűen nincs hozzá kedvük.
Olvasói sztorik