Mozaik

Autózás kutyával kényelmesen és biztonságosan

Unsplash
Unsplash
Tippek a gondtalan kutyás utazáshoz.

Ha máskor nem is sűrűn, de nyáron gyakrabban előfordul, hogy hosszabb útra indulnánk és a házikedvencünket is vinnénk magunkkal. Némelyik kutya valamiért imád autózni, némelyik ki nem állhatja. Némi előkészülettel megkönnyíthetjük a dolgukat és persze, a sajátunkat is.

Íme néhány tipp az élvezetes és biztonságos kutyás utazáshoz

Készítsünk elő egy kényelmes helyet a kutyának az autóban: Ez lehet egy kutyaülés, vagy egy kényelmes párnával ellátott hordozó is. Ha a kutya a padlón utazik, akkor is biztosítsunk számára egy puhább alátétet.

Vigyük magunkkal az állat legkedvesebb játékait, takaróját és jutalomfalatkáit, hogy otthon érezze magát utazás közben is.

Ne hagyjuk a kutyát soha felügyelet nélkül. Ha megállunk pihenni vagy tankolni, mindig vigyük magunkkal a kutyát, vagy egy másik utas vigyázzon rá. Az autóba bezárva se hagyjuk egyedül az állatot.

Tegyük biztonságossá az autót: mindig legyen biztonsági öv vagy kutya biztonsági öv a kutyának, vagy egy rekesz, hogy biztonságban legyen az esetleges baleseteknél vagy hirtelen fékezéskor.

Tartsuk meg a kutya rendszeres étkezési időpontjait: Ne etessük meg a kutyát közvetlenül az utazás előtt vagy közben, inkább tartsunk pihenőket az étkezésekhez. Ha hosszú az út, akkor is rendszeresen adjunk neki vizet, hogy hidratált maradjon.

Adjunk lehetőséget a kutyának a mozgásra: Ha több órát utazunk, akkor álljunk meg pihenőkre, és engedjük ki a kutyát sétálni, mozogni, körbenézni. Az autó mellett a pórázon vezetve, biztonságos helyen sétáltassuk.

Ne hagyjuk, hogy a kutya kiugorjon az autóból. Balesetet szenvedhet vagy okozhat, elfutva eltévedhet.

Hosszabb út előtt tegyünk egy látogatást az állatorvosnál, hogy biztosak lehessünk abba, hogy minden rendben van.

Vigyük magunkkal az utazásra a kutya kisállat-egészségügyi könyvét, amelyben szerepelnek az oltások.

A kutya nyakörvén legyen azonosító biléta – a chip természetesen alap. A bilétán szerepeljen a nevünk, címünk, telefonszámunk. Ha elszökne, így könnyebben visszakerülhet hozzánk.

Kapcsolódó
Így kiránduljunk a kutyával felelős gazdiként
Ezeket a szabályokat illik betartani!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik