Mozaik

Minden idők kilenc legaranyosabb házi kedvence

Annyi imádnivaló faj közül lehet választani, nagyon nehéz volt a döntés.

Akár a következő házi kedvencet keressük, akár csak szeretjük nézegetni a cuki állatokat, a most következő lista biztosan elnyeri a tetszésünket. Minden idők legaranyosabb háziállatai mindenki szívét megdobogtatják. Némelyiknek nagy, kerek szeme van, más úgy néz ki, mintha mosolyogna, vagy olyan édes, ici-pici, hogy elolvad tőle az ember szíve, írja a lovetoknowpets.com.

De vajon melyik a legcukibb háziállat? Most kiderül:

pixabay.com

9. Hörcsög

Talán nincs is olyan háztartás, ahol nem volt még lakó ez a pirinyó kis rágcsáló. Elfér a tenyerünkben, és iszonyat mókás, mikor eszeveszetten hajtja a kerekét. Sajnos sokat alszik nappal, ennek ellenére egyértelműen helye van a listán.

8. Törpe póni

Az állatok miniatűr változatai mindig aranyosak, a mini lovak sem kivételek. Ezek a kutya méretű lovak ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a hagyományos lovak, csak sokkal kisebb méretben. Egyes törpe pónik elég kicsik ahhoz, hogy akár házi kedvencként tartsák a lakásban, bár természetesen ez igen ritka. A tulajdonosok többnyire más lovakhoz hasonlóan istállóban tartja őket.

pixabay.com

7. Sün

Édes kis orrukkal és morgó hangjukkal a sündisznók kétségtelenül aranyos házi kedvencek. A sün meglehetősen kevés foglalkozást igényel, bár vannak különleges gondozási követelmények, mint például a meleg környezet, a tágas ketrec és a megfelelő kezelés. Tüskéik ellenére a sünik hihetetlenül bújósak. Ki ne szeretne összebújni velük?

6. Csincsilla

Ami a kedvtelésből tartott rágcsálókat illeti, a csincsilla egyértelműen az egyik legaranyosabb. Ezeknek a szőrös kis lényeknek hatalmas fülük, hosszú bajuszuk és aprócska kezük van. De a legaranyosabb bennük az, ahogyan fürdenek.  A csincsillák valójában porfürdőt vesznek. Nekik való homokban hemperegnek, hogy megtisztítsák szőrüket és bőrüket. Hihetetlenül édesek.

pixabay.com

5. Kölyökkutya

A kutyafajták mindenféle formában és méretben kaphatók, a kutyák pedig a leggyakrabban tartott, legkedveltebb háziállatoknak számítanak. A kölykök – minden fajta esetében – imádnivalóak. Bohókás fülük és nagy, kerek szemük egyszerűen megolvasztja a szíveket.  És ahogy nézni tudnak…

4. Kiscica

Annak ellenére, hogy (gyakorlatilag) borotvapengék vannak a lábujjaikhoz rögzítve, a cicák hihetetlenül aranyos házi kedvencek. Ellentétben a kölyökkutyákkal, amelyek mérete széles skálán mozog, a cicák körülbelül azonos méretűek. A különböző fajták azonban eltérő külső tulajdonságokkal rendelkeznek. Van rövid és hosszú szőrű, borzas és kopasz, lógó fülű és rövid lábú. Ennek ellenére minden kiscica cuki. Ugye?

pixabay.com

3. Nyúl

A nyuszik szinte már túl aranyosak. Persze ez a saját érdekük, így kevésbé kerülnek tányérra. Különösen édesek a lakásban tartott törpenyulak, melynek kimondottan apró méretei és imádnivaló fülei vannak. Egy kis ugrabugrálás, egy kis kíváncsiskodás – és minden szív elolvad.

2. Cukormókus

A cukormókus egy aranyos egzotikus kisállatfaj, bár nem széles körben ismert. Ez a kicsi, tágra nyílt szemű erszényes állat éppen úgy suhan, mint a repülőmókus. Az étrendje magas cukor tartalmú, innen ered a „cukormókus” elnevezés. Különleges étrendjük és nagy helyigényük mellett nehéz őket házi kedvencként tartani. De bájosságukhoz kétség sem férhet.

pixabay.com

1. Törpemalac

Nincs, aki ne sóhajtana fel, mikor meglát egy törpemalacot, hiszen olyan édes. A kedvtelésből tartott malacok okosak és kedvesek, arról nem is beszélve, hogy szuper aranyosak. Vannak kisebbek, nagyobbak, így mielőtt valaki úgy dönt, malac lesz a házi kedvence, jobb, ha utánajár a tulajdonságainak és igényeinek.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik