Mozaik

Idén is borjáratokon fedezhető fel a tokaji borvidék

MTI/Vajda János
MTI/Vajda János

Ismét elérhető a MÁV-START és a Volánbusz közös jegyterméke, a Tokaji Borongoló napijegy – tájékoztatta a MÁV Zrt. szerdán az MTI-t.

A MÁV-Volán-csoport a borvidékre utazóknak nyújt kedvezményes lehetőséget az egy, illetve három napra megváltható, a tokaji borvidék térségének helyközi buszaira és vonataira érvényes jeggyel – tartalmazza a közlemény.

A Volánbusz Tokajbusz néven a vonatokhoz csatlakozó autóbuszjáratokat közlekedtet Tokaj térségében a nyári-őszi hétvégéken.

Azt írták: a jegyek a Tokaj, Tarcal, Mezőzombor, Szerencs, Mád, Tállya, Rátka, Bodrogkeresztúr, Bodrogkisfalud, Szegi, Szegilong, Erdőbénye településeket magába foglaló zónán belül a vonatokon és az autóbuszokon egyaránt felhasználhatók utazásra.

A változatlan áron kapható jegyek október 29-ig érhetők el, az egynapos jegy 590 forintért, a háromnapos jegy 1190 forintért vásárolható meg az adott viszonylatban közlekedő autóbuszok fedélzetén, a térségben elhelyezkedő MÁV-START és Volánbusz pénztárakban, illetve a MÁV-START jegyértékesítési rendszerében – tudatták.

A jegyek vonaton csak másodosztályon érvényesek – fűzték hozzá.

Arról is beszámoltak, hogy a Volánbusz úgy alakította ki a nyári időszámítás alatt kétóránként közlekedő Tokajbusz-járatok útvonalát, hogy azok érintsék a térségben elhelyezkedő fontosabb turisztikai látványosságokat, illetve Tokaj és Szerencs vasútállomásokon átszállást biztosítsanak a személy- és InterCity vonatokra Miskolc-Budapest, valamint Nyíregyháza irányába és irányából egyaránt.

Az autóbuszok a Tokaj-Bodrogkeresztúr-Mád-Tállya-Rátka-Szerencs, a Szerencs-Rátka-Tállya-Mád-Bodrogkeresztúr-Tokaj-Tarcal és a Tarcal-Tokaj útvonalon közlekednek a péntek esti, valamint a szombat és vasárnap késő délelőttől késő estig terjedő időszakban.

A Tokajbusz-járatokon matricák hirdetik Tokaj városának 950 éves jubileumát – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó
Gasztrokultúra Tokaj-Hegyalján: "Bor, mámor..., Bénye"
Idén is megrendezik Erdőbénye közkedvelt gasztrokulturális rendezvényét.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik