Mozaik

Megtiltották az ugatást egy kanadai kutyafuttatóban

Unsplash
Unsplash
Komoly bírság jár a szabály megszegéséért.

Olyan táblát helyeztek ki egy montreali kutyafuttatóban, amelyen közlik, hogy a helyszínen tilos az ugatás. Az érthetetlen és betarthatatlan szabály természetesen elég nagy ellenállást váltott ki a gazdikból – közölte a Human Events.

A tábla szerint „tilos hagyni, hogy a kutya vonyítson, nyüszítsen vagy ugasson”. Aki ezt nem tart(at)ja be, az 500 és 2000 kanadai dollár közötti pénzbírságra számíthat.

Az állattartók szerint ésszerűtlen és irreális elvárni, hogy a kutyák ne ugassanak egy kutyaparkban. Azzal érvelnek, hogy az ugatás a kutyák természetes viselkedése, és az elfojtás megkísérlése károsíthatja egészségüket és jólétüket.

A tiltásnak a célja az volt, hogy az állatok hangja ne zavarja a futtató szomszédságában élőket.

“Ennek a táblának az volt a célja, hogy segítsen csökkenteni a kutyapark szomszédságában tapasztalt kellemetlenségeket” – mondta a város szóvivője a helyi híreknek küldött e-mailben.

“Az első reakcióm az volt, hogy “mi?” Elég nevetséges azt látni, hogy meg kell tiltanunk a kutyáinknak az ugatást. Így kommunikálnak egymással, és vannak olyan esetek, amikor nyilvánvalóan ugatni fognak. Elmondhatom, hogy az ide érkezők meglehetősen felelősségteljesek a kutyáikkal kapcsolatban. Tehát ha azt látjuk, hogy egy kutya több mint 10 másodpercig ugat, akkor beavatkozunk. Meglátjuk, mi történik” – mondta egy kutyatulajdonos.

Az év elején egy másik kanadai város már eltávolította a hasonló tábláikat az ellenállás és gúnyolódás miatt.

Kapcsolódó
Teljes jogú családtag a magyaroknál a kutya
Kutyatartással kapcsolatos felmérést végeztek az ELTE kutatói.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik