Mozaik

Tüneményesek a picinyke maconkai hattyúk

Facebook/Maconkai-víztározó és tórendszere
Facebook/Maconkai-víztározó és tórendszere
Tavaly négy fiókát nevelt fel a pár, idén hét kelt ki a tojásokból.

Egy bütykös hattyúpár mutatta meg fiókáit a Maconkai-víztározóban. A család egészen a part közelébe merészkedett, így elkészülhettek azok a cuki fotók, melyek felkerülhettek a Maconkai-víztározó és tórendszere közösségi oldalára is.

A Nool felkereste dr. Dérer Istvánt, a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) elnökét, aki elárulta, hogy a két felnőtt hattyú immár második éve költ a víztározó partján.

 Az előtározó területe környezetet biztosít számukra. Örömmel tapasztaljuk, hogy – más fajokkal együtt – a bütykös hattyúpár ott megtalálta magának a megfelelő életteret, ahol zavartalanul kikölthetik tojásaikat és felnevelhetik fiókáikat

– nyilatkozta a lapnak dr. Dérer István, aki arra is rámutatott: tavaly négy pelyhes utódot sikerült felnevelnie a hófehér tollú, kecses nyakú vízimadár szülőpárnak, míg idén hét utód követte őket a fészekből a vízbe.

Facebook/Maconkai-víztározó és tórendszere

Hozzátette: néhány hónap után a fiatal madarak önállóak lesznek és új területet keresnek maguknak, így várhatóan az idei felcseperedett fiókák sem maradnak majd Maconkán.

Kapcsolódó
Újra költ az énekes hattyú Magyarországon
Fészket őrző énekes hattyúkat fotóztak az Ipoly mentén
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik