Mozaik

Kitiltották a motorosokat a panorámás visegrádi útról

Pleszinger László
Pleszinger László

Az önkormányzat kitiltotta a motorosokat a legendás visegrádi Panoráma útról, mert állítólag hangosan versenyeznek a szerpentinen, írja a 444.hu.

A kikerült tiltó táblák értelmében március 1-től november 1-ig mostantól tilos motorral behajtani erre az útra.

A lépést Visegrád önkormányzata a település honlapján azzal indokolta, hogy ezt az útszakaszt

napi rendszerességgel a nagy sebességgel közlekedő motorosok és autósok versenypályának használják”és hogy a település lakosságától és a szállóvendégektől rengeteg jelzést kaptak emiatt.

A lap cikke szerint a Fellegvár meglátogatása a Panoráma út ezen szakaszán keresztül az ország egyik legnépszerűbb túramotoros útvonalának számít, mert szép, jó minőségű, jó kanyargós és mert durván a felénél található egy autós kilátóhely, ahol le lehet parkolni és élvezni a Dunakanyar panorámáját.

Mint írják, a tiltás hivatalos indoklása, illetve annak szigora több okból is meglepte az érintetteket. Ez az útszakasz végig kanyargós, rajta napközben lejtmenetben élénk turistabusz-forgalom zajlik, az autókról nem is beszélve. Egy megkérdezett motoros szerint például egy este 8  és reggel 8 közötti tiltás teljesen elfogadható lenne.

A Kanyarfotó motoros közössége vasárnap délután „döbbent parkolás” néven tartott demonstrációt a tábláknál, nagyjából 30 motoros részvételével. Ők azt írták, hogy ez az első, motorosokat kitiltó tábla Magyarországon. Hogy tényleg így van-e, azzal kapcsolatban a rendőrség még nem közölt információt a lapnak.

Kapcsolódó
Csodás látvány egy védett barlangból a Dunakanyar
Az út a barlangig nehéz és fárasztó, a csodás panoráma azonban mindenért kárpótol.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik