Mozaik

Hazai áruházláncban juthatunk olcsóbb élelmiszercsomaghoz egy app segítségével

munch.hu/Facebook
munch.hu/Facebook
A tesztidőszak alatt 26 ezer csomag talált gazdára, ami közel 26 tonna élelmiszer megmentését tette lehetővé.

Fél évig tesztelték, most pedig már minden Spar és Interspar áruházban bekapcsolódhatnak a vevők a tudatos élelmiszermentés folyamatába a Munch nevű magyar startup applikációjával.

Az applikáció használói 66 százalékkal olcsóbban juthatnak hozzá jó minőségű élelmiszerekhez, írja a Forbes.

Évek óta tudott tény, hogy a világon előállított élelmiszerek egyharmada kárba vész vagy hulladékká válik. Ez csak Európában évente közel 90 millió tonna kidobott élelmet jelent. A Munch célja ennek jelentős csökkentése. Ehhez a célhoz kapcsolódott a Spar üzletlánc. Eddig 19 üzletben tesztelték az ételmentő csomagok népszerűségét, mostantól azonban országszerte minden Sparra és Intersparra kiterjesztik az együttműködést.

A hazai áruházlánc esetében zöldségek, gyümölcsök, gyümölcslevek, csomagolt és csomagolatlan kenyerek, pékáruk, sós- és édes finomságok, tejtermékek, tészták, szalámik, felvágottak, friss tojás, valamint további, hűtést nem igénylő termékek lehetnek a Spar Munch-meglepetés csomagjaiban. Ezeket az eredeti ár harmadáért, vagyis 66 százalékos kedvezménnyel lehet megvásárolni

– áll a közleményben.

Ez a gyakorlatban egy nagyjából 3000 forint értékű csomagnál 1000 forintos, míg az 1500 forint értékűnél 500 forintos „munchos” árat jelent. A vásárlók nem tudhatják előre, pontosan mit tartalmaz majd a csomagjuk, mindig az kerül bele, ami éppen az adott napon megmentésre vár.

Örömteli eredmény, hogy a tesztidőszak alatt 26 ezer csomag talált gazdára, ami közel 26 tonna élelmiszer megmentését tette lehetővé.

Kapcsolódó
Hét egyszerű praktika az otthoni élelmiszerpazarlás ellen
Ha betartjuk ezeket, sokat spórolhatunk is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik