Mozaik

Bécs a világ legélhetőbb városa

pixabay.com
pixabay.com
Bécs a legélhetőbb, Kijev a legélhetetlenebb városok között szerepel.

Mint minden évben, az Economist Intelligence Unit elemző cég idén is összeállította  legélhetőbb városok listáját. A felmérés során az egészségügyi ellátás, az oktatás, a közbiztonság, az infrastruktúra és a környezeti szempontok voltak a fókuszban. A listája élére ezúttal is Bécs került, írja a hvg.hu.

Az elemző cég kutatása szerint az osztrák főváros a szórakozási, kulturális lehetőségek színvonala, a kiváló infrastruktúra és a jó közbiztonság miatt került az első helyre. A tavalyi kutatáshoz hasonlóan a második helyen is ugyanaz a város, Koppenhága végzett. Harmadik és negyedik helyre Melbourne és Sidney került.

A top 10-ben Bécs, Koppenhága és a két ausztrál város mellett a kanadai Vancouver, Toronto és Calgary, valamint a svájci Zürich, Genf és végül a tizedik helyre a japán Oszaka került

– áll a közleményben.

Hol áll Budapest?

Hazánk fővárosa a kelet-európai városok közül a tavalyi évhez hasonlóan az élbolyt követő második szekcióban szerepel. A 100 pontos rangsorolásban a 80-90 pont közötti városok közé került, ezzel megelőzve a térség fővárosait, köztük Prágát, Varsót és Pozsonyt is.

Az élhetőség kérdése mellett az Economist Intelligence Unit vizsgálta a legélhetetlenebb városokat is. A háború sújtotta Kijev a tíz legélhetetlenebb város közé került.

Kapcsolódó
36 turista jut egy helyi lakosra Dubrovnikban
Vannak városok, ahol a helyi lakosok intézkedéseket hoznak a turisták számának csökkentése érdekében.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik