Mozaik

Percek alatt két gigapontyot fogott a szombathelyi fiú

Molnár Bence
Molnár Bence
Tény, hogy Benett a vasi pontyok réme.

Egy szombathelyi fiatalemberre sokadszor is rámosolygott a szerencse.

Molnár Benett június végén nem mindennapi eredménnyel pecázott, a 13 éves srác két kapitális pontyot is megakasztott röpke tíz perc alatt.

Benett a két szombathelyi tó közül a kisebbik csónakázótóban fogta a halakat. A partról horgászott, bojlival. Rövid időn belül kétszer is örülhettünk, mert a 15 kilós után körülbelül 10 perccel akasztott egy 11 kilós pontyot is. Egyébként nem merek már vele együtt leülni horgászni, simán leköröz engem

– mesélte Benett édesapja a Sokszínű vidéknek.

Molnár Bence

Molnár Bence régóta horgászik, korán “megfertőzte” fiát a halfogás örömével. A büszke édesapa kérdésünkre azt is elárulta, hogy fia rendszeresen versenyez, és amikor elindul egy-egy versenyen, szinte mindig a dobogón végez.

A nagyobbik pontyot elég nehezen sikerült lefotózni Molnáréknak, mert Benett nem bírta felemelni a halat.

A pontyokat négy kiló felett nem szabad elvinni a Csónakázó tóból, így a fotózás után visszaengedték mindkettőt. Egyébként sem tartották volna meg a termetes pontyokat, hiszen a család csak tengeri halat fogyaszt, a folyami uszonyosok ízét nem szeretik.

Molnár Bence

A fiam a héten már fogott egy 9 kilósat is. Ezekben a percekben is éppen versenyez, én pedig nemsokára indulok egy 13 órás, éjszakai versenyre

– fűzte hozzá a vasi horgász.

A cikkben szereplő fotókat Molnár Bencétől kaptuk.

Kapcsolódó
Halóriást fogott Móron egy hétéves kisfiú
A hatalmas busának a farokuszonyába akadt a horog. 
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik