Mozaik

Július 15-én tartják a Hervis Balaton-átevezést

MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG
MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG
Az indulóknak nyolc kilométeren keresztül kell evezniük, hogy teljesítsék a távot.

Július 15-én, szombaton tartják meg a Hervis Balaton-átevezést, amelynek résztvevői kajakkal, kenuval, SUP-pal vagy sárkányhajóval is teljesíthetik a Zamárdi-Tihany-Zamárdi útvonalat.

Ezt Vida Gergely főszervező, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezési és marketing igazgatója jelentette be. Hozzátette: 2018 óta már hagyománnyá vált az esemény, amelynek keretében eddig több mint 15 ezren szelték át valamilyen kézi hajtású vízi eszközzel a Balatont.

A rajt ezúttal is Zamárdiban lesz, az indulóknak Tihanyig oda-vissza összesen nyolc kilométert kell megtenniük. A nevezési határidő július 9., de akik június 18-ig jelentkeznek, azok a rendezvény pólóját is megkapják ajándékba.

Tavaly kétszer is le kellett fújni a Balaton-átevezést, ezért Vida Gergely most azt ígérte, hogy idén igyekeznek körültekintőbben eljárni, és folyamatosan egyeztetnek majd a vízi rendőrséggel és az Országos Meteorológiai Szolgálattal. Idén a verseny előtt két nappal, július 13-án 13 órakor hirdetik majd ki, hogy megtartják vagy esetleg elhalasztják az eseményt.

Az esőnapok július 22., július 29. és augusztus 5. lesznek.

Kapcsolódó
Több mint négyezren evezték át a Balatont
A 8 kilométeres távot kajakban, kenuban, sárkányhajón vagy SUP-on lehetett megtenni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik