Mozaik

Módosították a Balaton-átevezés időpontját

Pixabay
Pixabay
Szombat helyett az előre kijelölt esőnapon, 2022. június 26-án vasárnap tartják meg a XI. Balaton-átevezést – közölték a szervezők az esemény honlapján.

A meteorológia szolgálat előrejelzése szerint szombaton erős szél és eső várható, emiatt döntöttek a verseny halasztása mellett. A helyszín változatlanul a Fonyódi Kutyás fürdetőhely partszakasza.

Kapcsolódó
Megdőlt a hajózási rekord a Balatonnál
A kiemelkedő nyári és őszi forgalom után már októberben megközelíti a 2 milliót a BAHART (Balatoni Hajózási Zrt.) összesített utasforgalma a 175. hajózási szezonban.

A Fonyód és Badacsony közötti átevezésen csak emberi erővel, evezővel hajtott, a vízirendőrség által engedélyezett vízi sporteszközzel, csónakkal, SUP-pal, evezős hajóval, kajakkal, kenuval, sárkányhajóval lehet. Idén már 11. alkalommal szelhetik át a jelentkezők a Balaton hullámait.

Kedves Evezős Barátaink!
A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint szombaton erős szél és eső várható a térségünkben, így a túra-versenyünket, változatlan menetrenddel, VASÁRNAP (2022.06.26.) RENDEZZÜK MEG! Aznap is szeretettel várunk Titeket!
Készüljetek!

– írják a honlapon.

Kapcsolódó
Több mint négyezren evezték át a Balatont
A 8 kilométeres távot kajakban, kenuban, sárkányhajón vagy SUP-on lehetett megtenni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik