Mozaik

Tíz vármegye 231 településén kezdődik a szúnyoggyérítés

pixabay
pixabay
A főváros hét kerületében is gyérítik majd a szúnyogokat.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte az MTI-vel, hogy Budapesten a III., a IV., a XI., a XIII., a XXI., a XXII. és a XXIII. kerületben lépnek fel a vérszívók ellen, a főváros mellett pedig Bács-Kiskun, Baranya, Csongrád-Csanád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna és Zala vármegyében lesz szúnyoggyérítés.

A következő napokban a Duna mentén a fővárosban, Pest vármegye több településén, továbbá Baja és Mohács térségében tartanak földi szúnyoggyérítést. Zala vármegyében a Dráva mentén, továbbá Szolnok környékén kell számítani védekezésre.

Csongrád-Csanád vármegyében néhány településen az előző héten a szeles időjárás miatt elmaradt munkákat pótolják – tették hozzá. Kitértek arra is, hogy esős, szeles időben a kezeléseket nem végzik el, ilyen esetben a pótnapokon, vagyis a meghirdetett időpontot követő két napban végzik el a munkát, ha az időjárás akkor már lehetővé teszi.

A szúnyogok számára a lakókörnyezetünkben létrejövő kisvizek jelentenek ideális élőhelyet. Az elmúlt napok viharai során többfelé jelentős mennyiségű csapadék hullott, ami kedvez a szúnyogoknak. Ezért fontos, hogy ezeket a ház körüli kisvizeket számoljuk fel vagy fedjük le – tanácsolták a közleményben.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik