Mozaik

Kilőtték az első farkast Ausztriában

Pixabay
Pixabay
A szabályoknak megfelelően ritkítják a ragadozókat.

Megkezdődött az auszriai farkasok gyérítése – erről írt a Nimród Vadászújság, a Wild und Hunt cikkére hivatkozva.

Kevesebb, mint egy héttel a Salzburg tartományi farkasokkal foglalkozó rendelet életbelépése után, terítékre került az első farkas Ausztriában. A kilövési engedélyekre azért volt szükség, mert korábban több tucat juhot és bárányt pusztítottak el a ragadozók.

A farkast Hochkönig és a Steinernes Meer területén ejtették el.

A hatóságok a kilőtt farkast megvizsgálják, azt szeretnének kideríteni, hogy a ragadozó ténylegesen fogyasztott-e a leölt birkákból.

Pixabay

A farkast az előírt területen belül hozták terítékre. Az vizsgálatokból majd kiderül, hogy fogyasztott-e bárányt. Ha nem, akkor a vadászatot folytatni kell, mert a farkasok száma a régióban az utóbbi időben megnövekedett

– mondta a vadászújságnak Hubert Stock, Salzburg tartomány farkasügyi felügyelője.

Korábban az Alpokban már sok gondot okoztak az elszaporodott ragadozók, melyek az emberre is veszélyt jelenthetnek. A svájci gazdák júniustól a szabályok szerint fegyvert ragadhatnak, és kilőheti a farkasokat, ha azok legalább hat haszonállatukkal végeztek.

Hollandiában különös módját választották a farkasok elriasztásának, festékpatronos fegyverekkel zavarják el a városi parkokba tévedt ragadozókat.

Ausztriában és Németországban tavaly több mint 150 farkasfalkát számoltak össze az illetékesek.

Kapcsolódó
Boon.hu: kilőtték a svájci farkast
Az egész ország izgalommal követte az útját, de végeztek vele.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik