Mozaik

Ember méretű harcsát fogott egy tenyérnyi kárásszal

Markovics Bálint
Markovics Bálint
A mérlegelés után a gigahalat visszaengedték a tóba.

Kapitális fogásról adtak hírt a Völgyhídi horgásztónál: egy szerencsés horgász az éj leple alatt óriásharcsát fogott.

Facebook / Völgyhídi Horgásztó

Markovics Bálint Tabon él, gyermekkora óta horgászik, és körülbelül 5 éve kezdett komolyabban foglalkozni a harcsázással.

Bálint már több tavon is szerencsét próbált, de igazi sikereket a Kőröshegy településen fekvő Völgyhídi horgásztavon sikerült elérnie. A fiatalembernek ez a tó a kedvence, megkeresésünkre elmondta, itt bármikor szívesen horgászik.

A Völgyhídi tavon Markovics Bálint több komoly zsákmányt is megakasztott korábban, a legutóbbi, kapitális harcsát július 27-én éjszaka fogta.

Markovics Bálint

Az időjárási viszonyok nekem kedveztek. Optimális volt a légnyomás, a kevés fénynek és a kevés zajnak köszönhetően este fél tizenegy után, elemi erejű kapás érkezett. Csalinak egy tenyeres méretű (élő) kárászt kínáltam. Nagyjából húsz percig fárasztottam a harcsát. A halat minden esetben visszaengedem élőhelyére, hogy másnak is megadhassa a fogás örömét

– mesélte Markovics Bálint a Sokszínű vidéknek.

A harcsa a reggeli fotózás pillanatáig kíméletes módszerrel volt kikötve egy erre a célra készült pányva kötéllel. A halóriást a helyszínen lemérték, a pontos hossza 198 centiméter volt, a súlya valamivel több mint 50 kilogramm.

A szerencsés horgász hozzátette, bízik abban, hogy sok hasonló kalandban lehet majd része a későbbiekben, valamint reméli, hogy másoknak is kedvet csinál a horgászáshoz.

Kapcsolódó
Brutális méretű csúcsragadozót fogtak a nőtincsi tóban
A hatalmas harcsát fél órán át fárasztották, míg a partra került.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik