Virágzó vidékünk

Félmillió virág várja a látogatókat az ország legnagyobb tulipánszüretén

facebook/kőröshegyi levendulás
facebook/kőröshegyi levendulás
A virágmezőn szakaszosan nyitják majd meg a leszedhető sorokat.

A Kőröshegyi levendulás néven ismert látványgazdaságot 2012-ben alapították a Balaton déli partján, Kőröshegyen, azóta is azon fáradozva, hogy egyedülálló virágos birtokot hozzanak létre Magyarországon.

Kapcsolódó
Tulipánmánia: egy korszak, amikor egyetlen tulipánhagyma vagyonokat ért
Volt, aki évi fizetésének hatszorosát fizette ki egyetlen hagymáért.

A 12 hektár parkosított területen megosztva terem virág tavasztól kora őszig. A meghatározó növény a levendula, mely nyáron 8 hektárnyi területen, egészen július elejétől késő augusztusig terem a gazdaságban.

Már a kezdetekben kísérletezni kezdtek tulipánültetéssel is, mígnem 2017-ben megnyitották kapuikat a nyilvánosság előtt. Az országban elsőként rendeztek tulipánszüretet, akkor 12 ezer virággal. Az évek alatt kialakult hatalmas érdeklődésnek köszönhetően 2022-ben már közel félmillió tulipán bonthat szirmot Kőröshegyen.

facebook/kőröshegyi levendulás

A tavalyi elsöprő népszerűségnek köszönhetően idén tavasszal dupla mennyiségű tulipán, újabb területek és teljesen új fotós elemek várják a látogatókat Kőröshegyen.

Két, fotózás céljára elkülönített tulipánmező garantálja a látványos hátteret a szüreteléshez. A további területek folyamatosan virágoznak, ahol változatos fajtájú, színű és alakú tulipánokat ültettek. A virágmezőn szakaszosan nyitják meg a leszedhető sorokat, így biztosítva, hogy a szüret teljes ideje alatt legyen elérhető virág a látogatóknak.

A tulipánszüret és vásár tervezett időpontja: 2022. április 13-24., de az időszak változhat az időjárás és a virágzás függvényében.

Kapcsolódó
50 ezer tulipánhagymát ültettek el Abádszalókon
Elkészült a Tisza-tó első tulipánkertje.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik