Virágzó vidékünk

50 ezer virág nyílik az ország legújabb tulipános kertjében

Getty Images
Getty Images
Az ébredő természet szépségeit bemutató, csaknem ötvenezer virágot számláló tulipános kert nyílt szerdán Mórahalom határában, írja az MTI.

Nógrádi Zoltán polgármester elmondta, az Alba Milagro Hungary Kft. tavaly költözött a kisvárosba, ezt követően merült föl az ötlet, hogy az országban már létező tulipános kertekhez hasonlót alakítanának ki a város határában.

Kapcsolódó
Videón jön házhoz a holland tulipáncsoda
A keukenhofi látványosságban a járvány miatt idén is csak képernyőn keresztül gyönyörködhetünk.

A kert megfelelő kiegészítője lehet a mórahalmi turisztikai értékeknek és kertészeti hagyományoknak. Az önkormányzat ezért biztosított egy bekerített telket a Bivalyrezervátum szomszédságában erre a célra. A kert látogatása ingyenes, a családok remek fotókat készíthetnek, maradandó élményeket szerezhetnek, térítés ellenében pedig virágszedésre is lehetőség nyílik – közölte a polgármester.

A tervek szerint időről időre programokat is szerveznek, hogy a Mórahalomra érkező látogatóknak természetközeli környezetben minőségi időtöltést biztosítsanak – közölte Nógrádi Zoltán.

Major Zoltán, az Alba Milagro Hungary Kft. vezetője elmondta, az első TulipGardent a Balatonnál, Szőlősgyörökön alakították ki, a mórahalmi pedig az ötödik tulipános kert az országban. Jövőre pedig a kertek száma akár 15-20-ra is emelkedhet.

Mórahalmon 50 ezer tő tulipánt, nárciszt és jácintot, összesen 18 fajta virágot ültettek. A következő évben pedig már 150 ezer virág várja a látogatókat.

Bár a mórahalmi a legdélebbi és legnapfényesebb kert az országban, a szokatlan időjárás miatt egyelőre csak a nárciszok és jácintok virágoznak. Ha a következő napokban, hetekben megszűnnek a hajnali fagyok és jobbra fordul az idő, április 17-től már a virágzó tulipánok ezrei fogadják a vendégeket – közölte a szakember.

Kapcsolódó
258 ezer tulipán várja a szüretelőket a Balaton déli partján
A tavalyi összefogásnak köszönhetően lesz ilyen sok virág.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik