Mozaik

Világrekord: vízibiciklivel tekerik körbe a Balatont

Vajon hagyomány lesz a "Sárgaszalag" túra?

Kedves leendő rajongóink. Így 50 körül minket is utolért az életközepi válság. A sportautó túl drága, a párkapcsolatunk stabil, tehát csak az maradt, hogy alkossunk valami maradandót. Mivel énekelni, festeni nem tudunk és az állóképességünk sem acélos, valami nagy marhaságot kellett, hogy kitaláljunk. Néhány liter sör után megszületett a korszakalkotó ötlet. Vízibiciklivel még senki nem tekerte körbe a Balatont, itt az ideje pótolni ezt az égbekiáltó hiányosságot. Tekintve testalkatunkat és ismerve kötődésünket a Dunához, gyorsan megszületett a csapatnév is, Gördülő Dunakavicsok. Azt gondoljuk számos követőnk akad majd, ezért legyen a túra neve Sárgaszalag. Lesznek majd szebbek és gyorsabbak, de akkor is mi leszünk az ELSŐK

– kezdte Facebook-posztját az első túra-vízibicikli legénysége.

A Balaton körbebiciklizése kedvelt három napos program, az edzettebbek választhatják az egyéni vagy csapatos Balaton körbefutást, a kevésbé sportosak pedig az eddig még csak tervezett, de meg nem valósult Balaton körbealvást. És most már majd a vízen is körbe lehet tekerni a magyar tengert, ha követjük a Gördülő Dunakavicsok csapatát.

Jelenleg is vízibiciklizik az RTL riportjában szereplő három férfi, akik egy hetesre tervezik a túrájukat, napi 25-50 kilométert teljesítve. Egy igencsak lerobbant járművet szereztek be a tervükhöz, melyet aztán felújítottak, sőt, még egy „utánfutót” is hozzákapcsoltak, ebben a gumicsónakban a felszerelésüket szállították. A víziközlekedés biztonsága érdekében útvonalengedélyt is beszereztek. Meglátjuk, milyen idővel „futnak be” a célba, ezt kell majd a jövőbeli „Sárgaszalag” versenyzőknek megdöntenie.

Kapcsolódó
A balatoni kör kilométereit "adta el" jótékony célra a debreceni hivatalnok
A 206 kilométernél még több adomány is összegyűlt a leukémiás gyerekek megsegítésére.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik