Mozaik

Rekordméretű gardát fogtak a Hármas-Körösön

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége a napokban a Facebookon számolt be róla, hogy rekordméretű gardát fogtak ki a Hármas-Körösben.

A beszámoló szerint faját illetően szintén óriás az a garda, amelyet Farkas Gusztáv Balázs 2023. július 4-én, faeper csalival fogott a Hármas-Körösön.

Olyannyira hatalmas példányról van szó, hogy az élménybeszámoló tanúsága szerint akár versenybe is szállhatott volna egy előkelő országos rekordlistás helyezésért.

Szeretném megosztani Önökkel a fogásomat, melynek nagyon örültem, mivel igen ritkán találkozok vele. Sajnos csak becsültük a súlyát, kiló körüli példánynak saccoltuk és nem is gondolkoztam, hogy méregessem, kíméletesen visszahelyeztem éltető elemébe. Másnap néztem, hogy az országos rekord 1,2 kg, amit a Maroson fogtak, így már nagyon bántam, hogy nem mérlegeltem, viszont mindenképp méltónak találtam arra, hogy megosszam Önökkel is. Aznap még akasztottam egy hasonló példányt is, de sajnos meglépett

– írta beszámolójában Farkas.

A garda az egyik legjobb horgászatot kínáló hal a Magyarországon. Egy keszegféle, amely Európában elterjedt. Teste hosszú és lapos, színe sötétbarna, amelynek felső részén fehér foltok találhatók. A háta és a oldala fénylő, a hasa pedig világosabb színű. A hossza általában 30-40 cm, de elérheti a 60 cm-t is.

Kapcsolódó
Terjed a leánykoncér Magyarországon
Két új lelőhelyére bukkantak a közelmúltban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik