Mozaik

Ilyen süllőóriást eddig nem fogtak a Hármas-Körösben

facebook/Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége
facebook/Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége
A hivatalos adatok szerint az utóbbi években biztosan nem akadt horogra ilyen hatalmas példány.

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége 2022-ben is meghirdette a “Szép fogások – Küldjön és nyerjen!” elnevezésű játékot, melynek keretében nagy fogásokról, szép halakról, különleges horgászsikerekről szóló beszámolókat várnak.

Kapcsolódó
2020-ban a süllő az év hala
Valódi halevő ragadozó, táplálékának zömét elsősorban a küsz képezi.

A fogásokat weboldalukon folyamatosan közzéteszik és a beküldők között 2023. évre szóló „KHESZ Általános” típusú éves területi jegyeket sorsolnak majd ki.

Az idei játék természetesen már elkezdődött, és az eddig beküldött fotókat és beszámolókat is rendszerezik. A szakemberek a nagy fogások között a napokban egy süllőóriás kifogásával “szebesültek”.

A mintegy 10,10 kilogrammos hatalmas ragadozót régi beküldőnk, Hornok Ádám fogta egy szerencsés kora tavaszi napon, célzottan harcsára történő pergetés közben a Hármas-Körös szarvasi szakaszán. Ahogy a videó is tanúsítja, a hal gyorsan visszakerült éltető elemébe

– írták Facebook oldalukon.

A hazai rekord 15,5 kilogramm

A süllő valódi halevő ragadozó, táplálékának zömét elsősorban a küsz képezi.

 

A horgászok körében a legnemesebb ragadozóként ismert, mind csalihalas, mind pergető módszerekkel eredményesen fogható.

 

A hazai horgászrekord 15,5 kilogramm (2014). Húsa szálkamentes, kiváló minőségű, a halgasztronómia egyik legkedveltebb alapanyaga.

A Pecaverzum Nemes Attilától, a KHESZ ügyvezető igazgatójától megtudta: 2018 óta regisztrálják a beküldött halakat, azóta ennél nagyobb süllőről nem érkezett jelzés szövetségükhöz.

Reméljük, hogy az idei évben sok hasonló szép fogásról adhatunk majd hírt, amire minden realitás adott, hiszen ahogy a tavalyi évi fogások is igazolják, vizeink halállománya folyamatosan erősödik, ez pedig a folyók tekintetében különösen örvendetes

– közölte a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

Kapcsolódó
Hatalmas süllőt fogtak a Kettős-Körösben
Az év halából ilyen nagy példány ritkán akad horogra magyar vizeken.
Olvasói sztorik