Mozaik

Megharapta a horgászt a Sebes-Körösből kifogott csúcsragadozó

facebook/Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége
facebook/Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége
A múlt nem egy megnyomorodott kézről tudna számot adni, amelyet csúnyán "elintézett" egy-egy csukaóriás.

Mostanság már-már minden napra jut hatalmas fogásokról  szóló információ a magyar horgászvizekből. Közéjük tartozik például a nagyrédei tóban fogott halszörgy és a Hortobágyon partra került 50 éves harcsaóriás is.

Kapcsolódó
Hatalmas csukát fogott Erdei Zsolt Maconkán
Horgászatban is sikeres az egykori profi ökölvívó világbajnok.

A minap a Sebes-Körösből kifogott 1 méteres teljes testhosszúságú, 8,15 kilogrammal mérlegelt – és természetesen a folyóba visszaengedett – csuka nem csupán méreteinél fogva, hanem a horgász sérülését is okozva került be a legérdekesebb történetek közé.

Vass Norbert fiatal kora ellenére is tapasztalt pecás, ám ezúttal óvatlan volt a nagy öröm közepette, mert a csuka megharapta, írta Facebook posztjában a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

Fiatal barátunk az éppen csak szájszélben akadó horgot gyorsan ki akarta pattintani a ragadozó szájából, erre villámgyors válaszmozdulatként a nagy hal megcsapta a fejét, harapott. Az ujjak azonnali zsibbadása és a folyni kezdő vér jelezte, ez mélyre ment. Zsebkendővel és szigetelőszalaggal ideiglenesen végül megtörtént a vízparti sebellátás, és néhány napos ujjduzzanat és sebfájdalom kíséretében nagyobb baj nélkül végződött a kaland

– fogalmaztak.

A hangsúlyt a tanulságon van. A halász-horgászmúlt nem egy megnyomorodott kézről tudna számot adni, amelyet csúnyán “elintézett” egy-egy csukaóriás.

Vass Norbert mindezzel tisztában lévén – saját bevallása szerint, bár eddig is tudta  – most végérvényesen megtanulta a leckét, amelyet alapszabályként ajánl minden horgásztársának: csukához, csak fogóval!

Kapcsolódó
Olivér és a balatoni krokodil
Újabb méretes ragadozót akasztottak meg a magyar tengeren.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik