Mozaik

Fegyverropogás verte fel az erdő csendjét a Börzsönyben

bvop
bvop
Gépfegyverrel és pisztollyal nagyon sok lövés eldördült Márianosztrán.

A napokban gépfegyver- és pisztolyropogás verte fel a Börzsöny fákkal körülvett, eldugott intézetének tisztását. A Márianosztrai Fegyház és Börtön területén közel száz egyenruhás gyűlt össze július 28-án, akik a nap folyamán temérdek lövést adtak le azért, hogy kiderítsék, kik legjobbak a legjobbak között, olvasható a a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) weboldalán.

A hivatásos állománynak minden évben számot kell adnia lőkészségéről, e nélkül nem lehet alkalmas senki az egyenruhás szolgálatra.

Azonban egy büntetés-végrehajtási szakembernek minden eshetőségre felkészültnek kell lennie. Az intézetekben minden szükséges megelőző intézkedést megtesznek azért, hogy az állománynak sose kelljen éles helyzetben lőfegyvert használnia, de az eshetőségére mégis felkészültnek, alkalmasnak és rátermettnek kell lennie.

A jó lövők közül ezúttal 24 intézet 3-3 fős csapatai sorakoztak fel – összesen 72 fővel – a márianosztrai lőtéren, hogy a büntetés-végrehajtási szervezet országos lőbajnokságán nehezített terepen, fordulatos versenyszámokban mérjék össze fegyverhasználati és célzó tudásukat.

bvop

A civil lőversenyekkel ellentétben a bv. hivatásosainak nem elég az, hogy kezükbe veszik a fegyvert és pontos lövésekkel jó eredményeket érnek el! A tisztek és tiszthelyettesek – munkájukból adódóan –, ha a hétköznapokban fegyverhasználattal szembesülnének az szinte biztos, hogy rendkívüli stresszhelyzetben történne. Ennek szellemében a szervezők nem csupán a lőkészséget, hanem a gyorsaságot, higgadtságot, szakszerűséget, és állóképességet is értékelték.

Az eredmények idén is igazolták, hogy a büntetés-végrehajtásban a legjobb szakemberek dolgoznak, az intézetek számos remek lövésszel büszkélkednek.

Bár a verseny feszített, a hangulat mégis vidám és könnyed volt. A BVOTRK mindvégig szem előtt tartotta azon ígéretét, miszerint az egész napos rendezvény a kapcsolatépítést és a kikapcsolódást is szolgálja, amelyhez nagyban hozzájárult a fortyogó bográcsgulyás, a friss pékáru, a forró kávé, és a hideg frissítő italok, amelyek mindvégig az állomány rendelkezésére álltak.

Kapcsolódó
Őskori házakat épít a regölyi fegyverkovács
Regöly melletti birtokán veremházat épít a fegyverkovács.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik