Mozaik

Aranysakál családot lőttek ki Újszentivánon

Agro Jager News
Agro Jager News
Anya és öt kölyke volt az áldozat.

Egy délalföldi vadász nem mindennapi sikerről számolt be az Agro Jager News oldalnak.

Csongrád-Csanád vármegyében, Kiss Gábor,  a Dél-Tiszai Vadásztársaság területén aranysakálokra vadászott. A vadász korábban nem járt sikerrel, másfél-két hónapig sakálhangot is alig hallott a környéken.

Kiss Gábor két kukoricatábla közötti búzatarlóra telepedett a szürkületben, és a cserkelést siker koronázta. Háromnegyed tíz körül sakálhang hangzott közelről, a vadász éjjellátóval körbenézett, és körülbelül kétszáz méterre két sakált pillantott meg a lencsében.

Torokból nyúlsírást imitáltam, mire felém indultak. Felemeltem a puskát a lőboton, lámpa fel és majd leejtettem a fegyvert: szempárok mindenfelé, öt-hat sakál tartott felém futva… Sakálroham… Hirtelen azt sem tudtam, melyikre célozzak. Egy keresztbe fordult, lőttem kilencven méterről, hallottam a becsapódást, a többi szétszóródott. Egy megállt a kukorica szélén, de a lövés pillanatában beugrott

– mesélte a vadász a portálnak.

Kiss Gábor

Innentől kezdve körülbelül tíz percenként magányos sakálhang, majd pár percre rá az újabb sakál is terítékre került. Egy óra alatt tizenegy lövésből hat halálosnak bizonyult.

Az első lövéssel a szukát sikerült elejteni, ezért a kölykök nem mentek messze. Mikor a vadász összeszedte az aranysakálokat, csodálkozva állapította meg, hogy az ürülékük szilvamaggal volt tele.

Kapcsolódó
Halomra lőtték a vaddisznókat a külföldi vendégvadászok Somogyban
Az állatok gyérítése fontos a vadkármegelőzés miatt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik