Mozaik

Piráját fogtak a Temes-folyóból

Pixabay
Pixabay
Kis hal nagy fogakkal.

Dél-Amerikában őshonos halat fogtak Temes-megyében – írta a maszol.ro.

A szakértők szerint a kegyetlen ragadozó egy akváriumból kerülhetett a Temes-folyóba.

Egy férfi gilisztával horgászott Kastély (Coșteiu) község környékén, amikor az éles fogú, hét centiméteres hal a horogra akadt. A horgász a szokatlan fogást megpillantva azonnal értesítette a hatóságokat.

maszol.ro / Opinia Timisoarei

A Temes megyei vadászok- és sporthorgászok egyesületének képviselői megerősítették a gyanúját, ők is úgy vélték, hogy egy piráját akasztott.

Később az állategészségügyi igazgatóság (DSV) szakvizsgálata teljes bizonyossággal megállapította, hogy a Dél-Amerikában őshonos hal volt a zsákmány.

A piráják rendszerint csak Dél-Amerika bizonyos folyóiban élnek szabadon. A meleg vizet kedvelik, elpusztulnak, ha a víz hőmérséklete 10 fok alá csökken.

Romániában nem ez az első eset, hogy ilyen halat fognak, tavaly mi is írtunk róla, hogy két nagyváradi férfi vöröshasú piráját talált a Sebes-Körös partján. Az egy elpusztult példány volt, amelyet a víz mosott partra, miután korábban már lehűlt a víz hőmérséklete.

Kapcsolódó
Invazív harcsafaj bujkál a Hévízi-tó fenekén
Az elmúlt évben több merülést hatottak végre a szakemberek a tóban és már két fészket is felfedeztek, amit a közel 50 centis apaállat védett és már kikeltek a halivadékok is.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik