Mozaik

Megformázták a szegedi várat a Tisza-parton

szeged.hu/Farkas Judit
szeged.hu/Farkas Judit

Lassan kijelenthetjük, hogy a szegedi Tisza-part szabadstrandja, a Lapos, a kreatív homokszobrászok alkotóműhelyévé vált. Az órás krokodilt már évek óta elkészíti egy csapat a Belvárosi híd mellett, de a szeged.hu beszámolója szerint formáztak már meg itt ezen a nyáron teknőst, fókát, delfint, bonyolult alagutas építményeket a klasszikus „csepegtetős” tornyocskák mellett.

szeged.hu/Farkas Judit

A legújabb alkotás a szegedi vár alaprajzát örökítette meg. Az erődítmény egykori vízi bástyájának maradványa a fotón, a híd alatt átnézve most is látható. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a vár alaprajzát nem tükrözi pontosan az alkotás, de mivel fejből, emlékezetből dolgozhatott a homokszobrász, az apró pontatlanságok nálunk simán beleférnek.

A Lapos egyébként már évtizedek óta Szeged legnépszerűbb tiszai fürdőhelye volt, ahol hosszabb-rövidebb ideig mindig üzemelt szabadstrand, majd volt egy több éves pauza és 2021 óta új bérlő üzemelteti a helyet, így ismét legálisan lehet már fürdeni a Tiszának ezen a szép, városi szakaszán.

Kapcsolódó
Mintha élnének a spanyol művész homokszobrai
Kőport használ a színezéshez és hegyes botot, madártollat az apró részletek kidolgozásához.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik