Mozaik

Kétszer is megmozdult a föld Gyomaendrőd környékén

pixabay
pixabay
A délkeleti országrészben 11:13 és 11:16 perckor észleltek földrengéseket.

A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium tájékoztatása szerint előzetes becslések alapján Gyomaendrődtől 11 km-re volt a földrengések epicentruma – írta meg az Időkép.

A földrengések magnitúdója kezdeti becslés alapján 4.0 volt, így a lakosság széles körben érezhette. Károkról eddig nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez.

Legutóbb augusztus 14-én rengett meg a föld Magyarországon. Akkor a Richter-skála szerinti 2,0-es magnitúdójú földrengés volt Csongrád-Csanád vármegyei Kistelek közelében.

FRISSÍTÉS:

Utórengések voltak Gyomaendrőd és Szarvas környékén

A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának közleménye szerint ma 14:18 perckor és 14:21 perckor két újabb utórengés követte a Szarvas környéki földrengéseket. A földmozgásokat, amelyek a Richter-skála szerint 2,8-es és 3,5-es erősségűek voltak, több településen is érezhették. Károkról eddig nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez. A térségben további utórengések várhatóak.

Kapcsolódó
Jó, ha tudjuk: folyamatosan reng a Föld
Gyakorlatilag óránként érkeznek jelentések földrengésekről világszerte. Magyarországon évente 100-120 rengést észlelnek a szakemberek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik