Mozaik

Kreativitásért cserébe adnak ingyen nyaralást

wikipedia.org
wikipedia.org
Ingyen nyaralást ajánlanak a szicíliai festői kisvárosban, cserébe csak alkotni kell.

Számos kis olasz település küzd az elnéptelenedés ellen. Egy különleges szépségű nyugat-szicíliai kis városka két szerencsés művésznek kínál luxusszállást, ingyenes étkezést és költőpénzt, cserében pedig semmi mást nem kérnek, mint művészi tehetséget és kreativitást – olvasható a Timeout oldalán.

Sambuca Di Sicilia település vezetősége különleges ötlettel állt elő

Az ingyenes, egy hónapos tartózkodásért cserébe a művészeknek arra kell felhasználniuk az időt, hogy létrehozzanak egy művet, amelyet a városnak adományoznak

– magyarázta Giuseppe Cacioppo polgármester.

Ideális esetben utcai installációk, festmények és szobrok illenének a legjobban Sambucába, mivel a polgármester a várost “megszépítő” műalkotásokra vágyik – de más művészeti formákat, például performanszokat vagy költészetet is szívesen látnának.

Ez egy nyitott felhívás minden művész számára, a jelentkezők bármit alkothatnak az inspirációik alapján, annyi a kikötés, hogy kiállítható, előadható darab legyen, amit egy köztéren, vagy múzeumban meg lehet majd tekinteni, vagy elő lehet adni.

Mivel sok jelentkezőre számítunk, a szerencséseket sorsolás útján választjuk majd ki, a nyertes páros pedig két szomszédos kis lakást kap majd. Ezek élményszámba menő panorámával, felszerelt konyhával, irodával, nappalival, erkéllyel szolgálják majd az alkotók itt töltött idejét és a nyugalmát

– részletezte a polgármester.

A kreativitás egy ilyen lenyűgöző környezetben és egy ilyen történelmi múltú városban nem hangzik túl nehéznek. A várost i.sz. 830-ban alapították, és a gabonatermeléssel kapcsolatos múltja miatt “Szicília pajtájának” is nevezik, a régi malmok pedig még ma is tésztát és kenyeret termelnek. Fenséges építészetével és hegyvidéki környezetével rengeteg inspirációt kínál a művészeknek.

Aki még jelentkezne, annak van pár napja, szeptember 11-ig lehet beadni az önéletrajzokat és portfóliókat.

Kapcsolódó
Ezek a világ legszebb falvai
Olaszország vezeti a rangsort a világ legnépszerűbb falvainak új listáján.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik