Mozaik

Paraszt Forma-1 lesz Lébényben

Facebook/Szigetközi Szatyor
Facebook/Szigetközi Szatyor
Már a harmadik rotációs kapa versenyt rendezik meg a hansági településen.

A régió legkülönlegesebb extrém futamát már két éve olyan sikerrel rendezik meg, hogy idén egy nap alatt betelt a nevezési lista és több mint félszázan indulnak majd a kapások versenyén.

III. Lébény kupa – Rotációs Kapa Versenyt a lébényi focipályán rendezik majd meg szeptember 23-án.

Több mint ötvenen regisztráltak az ország minden tájáról, de érkeznek a megyéből is elszánt kaparajongók. Valamint ismét velünk lesz a Szigetközi Szatyor Vásár Lébényben

– mondta el a Kisalföldnek Csengei Péter, a Lébényi Kapa Motorsport és Szabadidő Egyesület egyik tagja, aki néhány kapaőrült barátjával szervezi a helyi versenyt. A kapaőrült csapat rendszeresen jár az országos megmérettetésekre,  augusztus végén a Sárosdi Kapa Kupán már bemelegítettek.

A versenyzőknek idén is gyorsasági és ügyességi feladatokat is teljesíteniük kell. A féktelen hajtás mellett vicces feladatokat is kitaláltunk, ami azért a leggyorsabbakat is próbára teheti

– tette hozzá Péter.

A rotakapák találkozóján nagy szerepet kap évről évre a kinézet is, vannak igencsak elszánt sufnituningosok. Mindenkinek a saját stílusán, fantáziáján múlik, hogy mit hoz ki a gépéből.

Kapcsolódó
Tízezer lóerős szörnyek versenyeztek Hajdúságban
A mezőgazdaság Forma-1-es futamát rendezték meg Hajdúböszörményben.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik