Mozaik

Megbüntetik a házi macskára lövő bakonyi vadászt

pixabay
pixabay
Az állat sérülése a gondos orvosi ellátás ellenére is maradandó egészségkárosodással járt.

Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a vadásszal szemben, aki 2022 szeptemberében macskára lőtt az egyik bakonyi falu közelében felállított vadászlesről, írta közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 27 éves, vadászvizsgával rendelkező férfi bérvadászati szerződés alapján vadászott a területen és 2022. szeptember elején az esti órákban a vadászlesen tartózkodott. Az elkövető azonban vad helyett indokolatlanul egy, a közeli háznál élő macskát lőtt meg, melynek következtében az egyéves fekete színű, rózsaszín nyakörvet viselő macska bal mellső lábában a csont szilánkosra tört és a szövetek is súlyosan sérültek.

Az állat sérülése a gondos orvosi ellátás ellenére is maradandó egészségkárosodással járt, melynél fogva a cica egész életében sántítani fog

– fogalmaztak.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását, valamint a férfi vadász foglalkozástól történő eltiltását indítványozta a Pápai Járásbíróságnak.

Kapcsolódó
Kilőtték az iskolánál falatozó medvét Székelyföldön
Iskolásokat veszélyeztető nagyvadat lőttek le a román vadászok.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik