Mozaik

Több száz milliós kerékpárutat adtak át Zalában

Pixabay
Pixabay
Az újabb szakasszal tovább bővülhet a térség turisztikai potenciálja.

Újabb kerékpárutak épültek a térségben már meglévő utakhoz kapcsolódva a nyugat-zalai térségben – írta az MTI.

Kerkateskándot, Lovászit és Tornyiszentmiklóst köti össze az az új, több mint három kilométeres kerékpárút, amelyet a Zala Vármegyei Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásából építtetett.

A több mint 434 millió forintból megvalósult 3,1 kilométeres kerékpárút-fejlesztés folytatása a Lentit, Kerkateskándot, Szécsiszigetet és Csömödért érintő, korábban elkészült 10,3 kilométeres bicikliútnak.

A projekt célja a települések közötti kerékpáros-turisztikai útvonal kialakítása volt, melynek eredményeként a kulturális, épített és természeti örökség turisztikai hasznosításával élénkülhet a gazdaság és növekedhet a foglalkoztatás.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult, Zala két keréken elnevezésű projekt további folytatásaként Letenye, Becsehely, Tornyiszentmiklós, Dobri, Kerkaszentkirály, Muraszemenye és Murarátka elérését biztosító újabb fejlesztés is indul, amelynek terveit még idén benyújtják engedélyeztetésre.

Pixabay

Ez a jövőbeni beruházás 22 szakaszban 25 kilométernyi újonnan épülő vagy kijelölt bicikliút kialakítását jelenti.

A szlovén határ menti kerékpáros fejlesztések szorosan kapcsolódnak a szlovéniai Lendva és Pince között megépítendő új kerékpárúthoz. A jogerős építési engedéllyel már rendelkező út műszaki átadása 2025 elejére várható.

Kapcsolódó
Nemzetközi kerékpárút köti össze Dunaalmást és Neszmélyt
Az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút-hálózat Dunaalmás és Neszmély közötti, hét és fél kilométeres szakasza 1,2 milliárd forint ráfordításával készült el.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik