Mozaik

Nemzetközi kerékpárút köti össze Dunaalmást és Neszmélyt

MTI/Bodnár Boglárka
MTI/Bodnár Boglárka
Az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút-hálózat Dunaalmás és Neszmély közötti, hét és fél kilométeres szakasza 1,2 milliárd forint ráfordításával készült el.

Az MTI beszámolója szerint az ünnepélyes átadón az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára, Nagy Bálint kiemelte, hogy a kerékpárút egyedülálló jellegét az adja, hogy ártéri területen vezet át. A beruházás során két kerékpáros pihenőt, két hidat és egy új vasúti átjárót alakítottak ki.

Ezen az útvonalon évente kétszázezer vendég érkezik Bécsbe, ha az út elér Budapestig, a látogatók egy része a mi fővárosunkat is felkeresheti.

A most átadott szakasz nemzetközi jelentősége mellett becsatlakozik a vármegyei hálózatba, amely Dunaalmás, Majk, Oroszlány, Tatabánya, Tata és a köztük lévő települések összekötésével önálló turisztikai vonzerővel is rendelkezik.

Kapcsolódó
Alföldi kastélyokat köt össze az év kerékpárútja
A Wenckheim kerékpárút csodás építményeket sorakoztat fel, és lenyűgöző természeti környezetben halad álomba illő aszfaltúton – nem csoda, hogy ez a szakasz nyerte az év kerékpárútja szavazást.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik