Mozaik

Szánnal érkezhet a Dunántúlra a Mikulás

pixabay
pixabay
A Bakonyban és a Kisalföldön akár a 20 centimétert is elérheti a hóréteg vastagsága.

Ismét változás előtt áll időjárásunk, érkezik a soron következő mediterrán ciklon, ami pár fokkal enyhébb, de újra nedvesebb levegőt szállít majd fölénk. Csütörtökig főleg a Dunántúlon hullhat nagy mennyiségű csapadék, a Győr-Nagykanizsa vonal mentén akár 30-40 milliméter, írta az Időkép.

Kedden a déli óráktól délnyugaton elered az eső, majd a csapadék északkelet felé kezd terjeszkedni. Az ország északi részén előfordulhat kisebb havazás, a főváros környékén az esti órákban gyenge ónos eső is nehezítheti a közlekedést.

Szerdára virradóan a Dunántúlon dél felől újabb hullámban érkezik a csapadék. A kezdeti esőt átmeneti ónos eső, havas eső, majd havazás váltja fel, szerda reggel nagyjából a Tatabánya-Pécs vonaltól nyugatra ébredhetünk havazásra. A havazás pedig napközben is folytatódik az ország nyugati részén, majd a csapadékmező kelet felé terjeszkedik. A főváros környékén és az Északi-középhegységben esti órákban várható, hogy a csapadék, havazásba váltson

– részletezték az előrejelzésben.

Nyugaton, északnyugaton sokfelé 10-15 centiméteres hótakaró is kialakulhat, sőt a Bakonyban és a Kisalföldön akár a 20 centimétert is elérheti majd a hóréteg vastagsága.

A havazásnak köszönhetően, az ország több részén a gyerekek nagy örömére, hosszú évek után a mikulás szánnal érkezhet.

Kapcsolódó
Lillafüredre is téli hangulatot hozott a havazás
Fotókon tél tábornok érkezése.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik