Mozaik

Álomszép drónfotókon a Rába és a Mosoni-Duna színpompás keringője

O. Jakócs Péter
O. Jakócs Péter
Ki gépen száll fölébe...

Győr belvárosában a Rába és a Mosoni-Duna összefolyása különleges látványt nyújt a vízszint tetőzésekor. Még a profi fotósokat is rabul ejti a látvány, így volt ezzel O. Jakócs Péter is, aki pompás drónfelvételeken megörökítette az izgalmas jelenséget.

A kisalföldi fotós képein jól látszik, ahogy az iszap megszínezi az árhullám levonulása idején a Rába vizét. Az élesszemű fotóriporter egy egész sorozatot szentelt a különleges témának.

Galéria
O. Jakócs Péter

Győr belvárosában összefolyik a Rába és a Mosoni-Duna, itt megfigyelhető a jelenség áradáskor. Amikor minden a rendes keretek között zajlik, akkor nem ilyen a víz színe, ha árad a folyó, akkor viszont az iszaptól egészen megváltozik a tónusa. Ez a felszínen kevésbé látványos, engem is meglepett, hogy ennyire kontrasztos a különbség

– mesélte a fotós a Sokszínű vidéknek.

Péter azt is elmondta, tisztában volt ezzel a jelenséggel, hiszen a Győr Plusz Média fotóriportereként sokat fotózik a drónnal is. A fotóriporter a “hőskorban” először kisrepülőgépről fotózott, majd a hőlégballonok világa is elvarázsolta, azóta szívesen gyönyörködik a kosárból a látványban.

O. Jakócs Péter

A hőlégballon egy csodálatos világ, persze a drón is jó, de valahogy más a hangulata ezeknek a felvételeknek

– tette hozzá Péter.

A győri fotós nagyon várja már a jövő évet, amikor az Alföldre utazik, Szegeden lesz ugyanis a XXV. FAI Hőlégballon-világbajnokság.

A cikkben szereplő fotókat O. Jakócs Péter készítette.

Kapcsolódó
Lenyűgöző felvételek a Tisza és a Maros találkozásáról
Madártávlatból az elvarázsolt szegedi folyópart, zödellő ártéri fákkal.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik