Mozaik

Ezt kell tudni a jövő évi balatoni horgászjegyekről

Pixabay
Pixabay
A legfontosabb információ, hogy a balatoni horgászjegyek árai jövőre nem emelkednek.

Az évváltással kapcsolatban megszaporodó kérdésekről írt a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

A korábbi évekhez hasonlóan a 2023. évre érvényes állami horgászjegyek és a balatoni éves területi jegyek 2024. január 31-ig érvényesek. Akik időszaki jeggyel horgásznának, a 24 vagy 72 órás, illetve a 10 napos, de akár a behúzós jegyeket is megvásárolhatják a 2023-ra érvényes állami jegyekkel még január hónapban.

A legfontosabb információ, hogy a balatoni horgászjegyek árai jövőre nem emelkednek.

A 2024. évre érvényes éves jegyek értékesítését terveink szerint 2024. január 10-én kezdik meg. 2024-re szóló éves jegyet csak olyan horgász tud majd váltani, aki már a 2024. évre érvényes állami jeggyel rendelkezik. Ugyanez igaz az időszaki jegyekre február 1-jét követően.

Az értékesítési helyek megtalálhatók a https://adatbazis.balatonihal.hu/ térképes adatbázisban.

Online vásárolható a területi jegy a www.horgaszjegy.hu oldalon.

A fogási naplók leadási határideje 2024. február 28. A naplókat összesítve, kitöltve kell leadni azon a forgalmazási ponton, ahol azt kiváltották, vagy ahol a 2024. évi állami jegyet váltani fogják.

A 2024-es Balatoni Horgászrend végleges verzióját várhatóan január első hetében fogják közzétenni, ugyanis az időközben megjelenő új jogszabályokkal szeretnék összhangba hozni a szövegét, de lényeges változtatást nem terveznek.

Kapcsolódó
Közel duplájára nőtt a horgászjegyek ára a Tisza-tavon
Az éves felnőtt jegy 14 ezer forinttal lesz drágább, mint tavaly, a gyerekjegy és a 65 év felettieké viszont nem változik.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik