Mozaik

Ismét megrendezik Az év pálinkás bonbonja versenyt

Facebook / Az Év Pálinkás Bonbonja
Facebook / Az Év Pálinkás Bonbonja
A cukrászok négy kategóriában versenyeznek.

Az év pálinkás bonbonja versenyt a Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként idén is meghirdetik – írta a Békés vármegyei Hírportál.

A nívós és egyedülállónak számító megmérettetés védnöke a Magyar Cukrász Ipartestület.

A rangos verseny célja a Hungarikum magyar pálinka, mint a nemzeti italunk, és a kiváló minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése. További cél a hazai kézműves csokoládés műhelyek, cukrászüzemek, édesipari termékeket is előállító vendéglátóhelyek, és a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek szakmai együttműködésének előmozdítása.

A tavaly első alkalommal meghirdetett megmérettetésre összesen 107 nevezés érkezett, amely felülmúlta a szervezők várakozásait.

A krémtöltelékkel (trüffel, ganache, marcipán, karamell, gyümölcs, réteges, egyéb) készült kézműves pálinkás bonbon kategóriába 66 mintával neveztek, míg a meggypálinkával (bármilyen fajtájú nemes meggy, vagy vadmeggy) készült kézműves bonbonok esetében 41 nevezés érkezett.

Facebook / Az Év Pálinkás Bonbonja

Az Év Pálinkás Bonbonjának fődíját végül a Harrer Csokoládéműhely Feketecseresznye – Málna Pálinkabonbonja nyerte el.

2024-ben a szintet tovább emelik egy új versenykiírással, amely komoly kihívások elé állítja az indulókat. Két új kategóriát határoztak meg.

Lesz egy mindenmentes kategória, valamint új kategóriaként az oktatási intézmények jelentkezését is várják. A szervezők szerint fontos, hogy a szakiskolák, szakképzési centrumok, technikumok képzésein résztvevő cukrász tanulók is megmérettethessék magukat egy-egy rangos versenyen.

Nevezni minőségi csokoládéval, ét, tej, ruby, fehér, illetve ezek kombinációjával és bármilyen típusú gyümölcspálinka felhasználásával lehet.

Facebook / Az Év Pálinkás Bonbonja

Kategóriák:
1. Krémtöltelékkel (trüffel, ganache, marcipán, karamell, gyümölcs, réteges, egyéb) készült kézműves pálinkás bonbon 8 – 12 gramm súllyal.

2. Birspálinkával (bármilyen fajtájú nemes birs, vagy vadbirs) készült kézműves bonbon 8 – 12 gramm súllyal.

3. „Mindenmentes” mely, cukor-, glutén-, tejtermék-, tojásmentesen-, IR-barát, és vegán készült kézműves pálinkás bonbon 8 – 12 gramm súllyal.

4. Oktatási intézményben készült kézműves pálinkás bonbon.

Kapcsolódó
Búzavirágos balatoni bonbon a világ legjobbjai között
Az angliai Academy Of Chocolate világversenyen a kézműves cukrász öt édessége kapott elismerést.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik