Mozaik

Rejtélyes csontvázra bukkant egy terepfutó a dorogi erdőben

Vajon mi történhetett, amikor az állatot faágak fogságában érte a vég?

Félelmetes és egyben megdöbbentő látvány tárult Simonyi Nikolett elé terepfutás közben január 13-án, szombaton a Dorog és Tokod közötti szakaszon az erdő közepén. A fiatal hölgy egy fa két ága közé szorult állat üres koponyájával “nézett farkasszemet”, írta a Kemma.

A lefotózott csontvázról fotót is készített Nikolett, aki futás közben, szokásos útvonaláról letérve pillantotta meg a nem mindennapi látványt. A kérdés adott volt: vajon mi történhetett, amikor az állatot faágak fogságában érte a vég, és egyáltalán milyen állat lehetett?

A rejtély megfejtéséhez Szabó Kálmán, tatai vadász segítségét kérte a portál, aki a kép alapján határozottan elmondta, hogy egy szarvas maradványaira bukkant a terepfutó.

Az ivarát már nem lehet megtudni, mert nincs meg a feje. Ha bika volt, akkor elvitték az agancsát

– magyarázta a vadász, aki szerint biztosan valami elől menekülhetett az állat, amikor csapdába esett, hozzáfűzve: kutya, vagy sakál hajthatta meg, menekülés közben át akart ugrani a fa két ága között, de végül beszorult.

A fotón jól látszik, hogy a moha is megtelepedett a csontvázon, így biztos, hogy több éve ott lóg a fán. Mérete alapján felnőtt példány lehetett.

A csontváz nagy részét a ragadozók már széthordták, a maradékot pedig teljesen lecsupaszították

– vélekedett Szabó Kálmán.

Kapcsolódó
Lelőtték a Miskolc belvárosában sétáló szarvast
Az állattal a Szentpéteri kapui temetőben és a Kis-Hunyad utcán is találkoztak a járókelők.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik