Mozaik

Szétverték a soproni interaktív tanösvény tábláit

Töreki Tibor
Töreki Tibor
Mindössze néhány hónapig bírták a speciális táblák.

Vandálok jártak a soproni Bécsi dombon kialakított tanösvényen – írta az enyugat.

Töreki Tibor már korábban szerepelt a Sokszínű vidéken, a nyugdíjas fotós látványos felvételeket készített a Fertő-tó mentén dolgozó nádaratókról.

A természetfotós fényképezőgépével szülővárosában indult sétára, ám megdöbbenve látta, hogy a néhány hónappal ezelőtt átadott tanösvény gyerekeknek készült tábláit valaki betörte, többet közülük megrepesztett.

enyugat.hu / Töreki Tibor

Tavaly májusban adták át a Bécsi domb természeti értékeit bemutató rekreációs sétautat. Most a legtöbb tábla törött vagy repedt.

Sopron zöldterületeinek rekreációs célú családbarát fejlesztése című projekt keretében az önkormányzat beruházásában megvalósult sétautak kialakítása és berendezése összesen 43 millió forintba került.

Hét állomás épült, amelyek a terület természeti értékeivel, többek között a fákkal, lágyszárú növényekkel, rovarokkal, hüllőkkel, lepkékkel és madarakkal ismertetik meg a látogatókat. Az utolsó állomás ügyességfejlesztő játékokkal várja a kicsiket.

Nem ez az első eset, hogy tanösvényen törnek-zúznak vandálok, néhány hete a Sokszínű vidék beszámolt egy hasonlóan barbár cselekedetről.

Kapcsolódó
Tanösvényt építettek a dunakeszi lápra
A Teknős Tanösvény a helyi különleges ökoszisztémájú tőzeglápot mutatja be.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik