Mozaik

Horgonyhelyet építenek a petkalózok Szegeden

Facebook / PET Kupa
Facebook / PET Kupa
A tereprendezés már elkezdődött, várják az önkéntesek jelentkezését.

Szegeden is lesz horgonyhely – írta a PET Kupa csapata.

A Tisza és árterének, valamint mellékfolyóinak megtisztításán dolgozó nonprofit mozgalom akcióin rengeteg környezetvédő vesz részt, ezekről a rendezvényekről a Sokszínű vidék rendszeresen beszámol.

A Tiszai PET Kupa lelkes önkéntesei 10 év alatt összesen több mint 300 tonna hulladéktól szabadították meg a magyarországi folyókat. Tevékenységük fókusza a Tiszán van, de néhány éve a Tisza-tó környékén és a Bodrogon is szemetet gyűjtenek.

Facebook / PET Kupa

A csongrádi megyeszékhelyen is munkához láttak a környezetvédők, Szegeden egy újabb Horgonyhelyet építenek.

A Horgonyhely célja, hogy elősegítse az adott térség folyómentő működését.

A létesítmény raktárként működik a hulladékgyűjtéshez szükséges eszközök tárolására, valamint tisztálkodási lehetőséget (és szükség esetén szállást) biztosít a petkalózoknak és szemétgyűjtési akciókban részvevőknek. Emellett a horgonyhelyek teret biztosítanak számos szemléletformáló programnak, környezetvédelmi eseménynek.

Szegeden a tereprendezés már elkezdődött, a magyarországi folyók védelmezői szeretettel várják a környéken élő, leendő petkalózok jelentkezését.

Kapcsolódó
Új folyóra evez a PET Kupa: irány a Maros!
A PET Kupa küldetése a Tisza árterének megtisztítása az ott lerakódott szennyeződéstől. Idén újabb helyszínen, a Maroson is serénykednek majd.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik