Mozaik

Különös unikornist cserkeltek a Bakonyban

Facebook / Joó Gábor
Facebook / Joó Gábor
Joó Gábor ismét jókor volt a legjobb helyen.

A bakonyszombathelyi Joó Gábor ismét jókor kattintott, a dunántúli természetfotós gyakran örökít meg gyönyörű vadon élő állatokat.

A természetbarát kedvencei a szarvasok és az őzek, tekintélyes rudlikról többször készített felvételeket, ezekről a Sokszínű vidék is beszámolt. Gábor a napokban egy különleges őzet fotózott lakóhelye közelében, a Bakonyban.

A sasszemű fotós megkeresésünkre elárulta, hogy mostanában gyakrabban látogatja azt a területet.

Akkor láttam még odakint körülbelül 10 őzet, ebből 3 bak és 7 suta lehetett. Próbáltam becserkelni őket, de nagyon nem kellett, hiszen jó volt a szélirány, volt takarásom és felém jöttek

– magyarázta Gábor a Sokszínű vidéknek.

Facebook / JG Wildlife Photo

A fiatal őzbakok homlokán először többnyire egy kicsi dudor, csap fejlődik. Az első igazi agancs egy körülbelül arasznyi hosszú nyárs, amely néha már el is ágazik, ezt a fiatal állat télen veti le. Az új agancs tavasz végéig nő, szőrös bőrrel fedett (dancsos), ezért vaskosabbnak látszik, mint amilyen valójában.

Az egyszarvú őz hasonlóan ritka, mint a hófehér színváltozat, amiről a közelmúltban a Sokszínű vidék írt. Az albínó állatról a romániai Törcsvár környéki erdőben a Brassó megyei hegyi csendőrök készítettek remek fotókat.

A bakonyi Joó Gábor számos érdekes természetfotója itt elérhető.

Kapcsolódó
Csodaszarvas sétált a hegyek közé zárt faluban
A hatalmas állat nappal jelent meg a Kovászna megyei településen.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik