Mozaik

Vasutasként dolgozhatnak a diákok a Balatonnál

MÁV-START Zrt
MÁV-START Zrt
Budapest mellett több vidéki városban, valamint a balatoni járatokon számítanak a fiatalok munkájára.

A MÁV-START 2024 tavaszától ismét várja a fiatalok jelentkezését a vonatokra – írta a Balatonica. A társaság a Meló-Diák Észak-Dunántúl Iskolaszövetkezettel együttműködve hirdette meg a lehetőséget.

A diákok a járatok fedélzetén, illetve az állomásokon dolgozhatnak. A pozíciók többségét Budapesten, illetve Budapestről induló vonataikra kínálják, de (főként) a nyári főszezonban és vágányzárak idején több vidéki térségben is számítanak a diákok munkájára.

Az állomási pozícióban Budapesten (Déli, Keleti és Nyugati pályaudvarok, Budapest-Kelenföld), valamint nyáron a Balaton partján lehet dolgozni. Fesztiválok és vágányzárak idején egyéb helyszíneken is számítanak a diákokra.

Azokat  fiatalokat várják, akiket vonz a vonatok világa és a vasúti közlekedéssel kapcsolatos érdekességek. Azoknak a jelentkezőknek is örülnek, akik még csak most ismerkednek ezzel a területtel.

Minden új belépő részére biztosítják a szükséges oktatásokat, egyes munkakörök betöltéséhez pedig további szakmai felkészítésen vehetnek részt a diákmunkások.

Fedélzeti Kerékpáros segítő pozíciók betöltéséhez feltétel a betöltött 18. életév, de a fedélzeti hangos utastájékoztató és állomási pozíciókra már a 16 évesek is jelentkezhetnek.

Kapcsolódó
Diákrendőrök felügyelnek a kecskeméti fürdőben
Kilenc éve kezdődött a program.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik