Mozaik

Elfüstölte az orsót a 240 centis óriásharcsa Szegeden

Kelemen Dániel
Kelemen Dániel
Új harcsa tórekord született a szegedi Lencsésen.

A 22 éves Kelemen Dániel 5 éves kora óta horgászik rendszeresen, számos horgászmódszert gyakorol, ezek között a bojlizás és a harcsázás a kedvence. A Szegeden élő horgász nagy álma, hogy számos versenyen megmérethesse magát.

Dániel 2024. április 7-én nem harcsára indult, pocakos pontyokról álmodott. Vasárnap délelőtt nem moccant a szerelék, de ahogy delet ütött az óra, felpörögtek az események. Először sikerült a szákba terelni egy 8,46 kilós nyurgapontyot.

Ezután jött a csoda, amiről eddig még álmodni sem mertem….Egy bedobást követően hatalmas húzást éreztem, még mielőtt leraktam volna a botomat a bottartóra. A rejtélyes hal teljes erejét bevetve megindult, ekkor már sejtettem, hogy nem kis példánnyal van dolgom. Az orsóm szó szerint füstölt, a botom karikába hajlott. Miután komolyabb ellenállást érzett az óriás, feljött a víz felszínére, és csapott egyet a farkúszójával. Ekkor tudatosult bennem, hogy a horgon egy kapitális, akkori tippem szerint 50+ os harcsa van

– mesélte Kelemen Dániel a Sokszínű vidéknek.

Az igazi küzdelem csak ezután vette kezdetét. A horgász megpróbálta fékezni a hal kirohanásait, de egy “gyengébb” felszereléssel ez nem volt egyszerű feladat. A partról való fárasztás nagyjából fél órája tartott, amikor szóltak a horgásztársak a helyi halőrnek, hogy jöjjön a csónakkal, mert valószínűleg “új tórekord” küzd a horog végén. Laci bácsi perceken belül meghozta a csónakot.

Kelemen Dániel

A küzdelem odabent folytatódott a vízen, ahol a hal irányította a horgászt. A méretes, masszív csónakot ide oda húzta-vonta a gigantikus harcsa.

A tóban számos nagyobb akadó található, amely elől a halat többször sikerül elhúzni Dánielnek. A fárasztás során az óriás harcsa néhányszor lefeküdt az iszapba, ezzel is megnehezítve a horgász dolgát. A bivalyerős “torpedó” végre kezdett fáradni, ekkor mutatta meg először a fejét.

Amint megláttam, felordítottam, mert rádöbbentem, ez tényleg kapitális lesz! Szerintem mindenki hallotta, aki a környéken pecázott. A monstrum többször kirohant még, de egyre fáradtabb volt. Egy órányi fárasztás után sikerült a hatodik-hetedik próbálkozásra a csónakhoz húzni. Laci bácsi kapva kapott az alkalmon, megragadta a halat, de a behúzáshoz már ketten kellettünk. Amikor bent volt a hal a csónakban, még nagyobb volt az öröm, a partról hatalmas tapsvihar kerekedett. Mindenki örült a sikerünknek

– emlékezett a horgász.

A horog a hal szájába akadt hibátlanul, szabályosan, a lehető legjobb helyre. A parton a halat lemérték: pontosan 240 centiméter hosszú és 81 kilogramm volt, ezzel megdőlt a Lencsés tavi harcsa rekord.

Kapcsolódó
Gigaharcsát fogtak a csepregi tóban
Az ember nagyságú hal 198 centiméter hosszú és 55 kilogrammos.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik