Mozaik

Apa és fia is polgármester akar lenni egy vasi faluban

keled.hu
keled.hu
Mindketten indulnak a június 9-i helyhatósági választáson.

Az ország egyik legkisebb települése a Vas vármegyei Keléd, ahol a jelenleg regnáló polgármesternek két kihívója lesz a közelgő választáson, közülük egyik a fia, írta a nyugat.hu.

Feiler Ferenc Miklós harmadik ciklusát tölti polgármesterként, és most negyedszerre is szeretné elnyerni a választók bizalmát. Két kihívója van: a fia, Feiler Ferenc és Kincses-Horváth Ágnes.

Ritkaságszámba megy, hogy egy család két tagja is ringbe száll a polgármesterségért, Keléd azonba a ritka kivételek közé tartozik.

Rokoni kapcsolat van köztünk, viszont sok mindenben nem értünk egyet. Édesapám közeledik a 70. évéhez, többen úgy gondoljuk a faluban, hogy ideje volna egy generációváltásnak a vezetés élén

– mondta a portálnak a fiatalabbik Feiler, aki elismeri, hogy apja rengeteget tett a településért, de az elmúlt egy-két évben elkezdett leszállóágba kerülni a falu.

A Feiler fiú kérdésre válaszolva elmondta: nincsenek rosszban az apjával. Mivel másképp látják a falu ügyeit, van egy kis nézeteltérés köztük, de ha találkoznak, akkor ezt a témát kerülik. Úgy vannak vele, döntsék el a választók, hogy kell-e új lendület a településnek.

A portál érdeklődésére Feiler Ferenc Miklós is ezt erősítette meg, de nem akarta különösebben kommentálni a helyzetet. Ő is a kelédiekre bízza a döntést, egészen pontosan arra a 71 emberre, akik választásra jogosultak.

Kapcsolódó
Lassan több időt tölt a fűnyíró traktoron a somogyi falu polgármestere, mint a hivatalban
Az eset nem egyedi, több településen is a polgármesterek végzik el a fűnyírást a közterületeken.
Olvasói sztorik