Virágzó vidékünk

Lassan több időt tölt a fűnyíró traktoron a somogyi falu polgármestere, mint a hivatalban

Getty Images
Getty Images

Az elmúlt másfél hónapban hetente dolgozott a fűnyíró traktorral Pavelka Béla, Hetes polgármestere. Neki és a tanyagondnoknak is muszáj traktorra ülnie, mert a faluban nincs elég közmunkás, írja a sonline.hu.

A munkára alkalmas emberek többsége talált magának munkát, jelenleg öt közmunkást alkalmazunk. Hetes eddig gondozott település volt, ezért ha azt szeretnénk, hogy ne legyenek gazosak az utcák és a parkok, akkor bizony nekem is fel kell ülnöm a traktorra. Tudom, hogy nem ez lenne a feladatom, de mivel nincs rá ember, megcsinálom. Néha a helyiek is besegítenek, amiért megbízási díjat fizetünk

– mondta Pavelka Béla.

Az eset nem egyedi: a magyaregresi polgármester is lassan több időt tölt a fűnyíró traktoron, mint a hivatalban.

Bodor Zoltán a lap érdeklődésékre elmondta, hat közmunkás a Start-programban dolgozik, ketten a hosszabb idejű foglalkoztatási programban dolgoznak, az ő feladatuk a fűnyírás is.

Ennyi emberrel nem lehet hatékonyan gondozni az utcákat

– mondta.

Hozzátette, rendet kell tartani a két focipályán, a temetőben, a parkokban és mivel zsáktelepülésről van szó, ezért nagyon sok út is az önkormányzathoz tartozik.

Általában a szabadidőmben és a hétvégén nyírom a füvet. Van egy főállásom, a polgármesteri feladatokat társadalmi megbízatásban látom el, ezért akkor tudok kaszálni, amikor az időm engedi

– mondta Bodor Zoltán.

Orciban is be kell segíteni a közmunkásoknak, mert a három közfoglalkoztatott nehezen bír a nagy területekkel. Vass Péter polgármester a sonline.hu-nak elmondta, alkalmanként a falugondnokkal ők is kaszálnak. Ilyen időjárásnál nagyon gyorsan nő a fű, ezért megállás nélkül nyírni kell azt. Alsóbogáton pedig kizárólag a polgármester és a falugondnok nyírja a füvet.

Kapcsolódó
Megépült az úszó falu Abádszalókon
A tizenhét, cölöpökön álló, négy évszakos ház elkészülte után idén újabbak kivitelezése kezdődött el.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik