Mozaik

Gyertyát gyújtottak az ország legismertebb kakasának emlékére

facebook/békéscsaba napjainkban
facebook/békéscsaba napjainkban
A gyertyákat, mécseseket annál a fánál helyezték el, ahol az éjszakákat töltötte.

Amint azt a napokban megírtuk, elpusztult Sanyi, az ország legismertebb kakasa.

Az állat évekkel ezelőtt szökött meg a békéscsabai piacon a gazdájától, így elkerülte, hogy előbb-utóbb a bográcsban végezze. A kakas a Munkácsy téren talált otthont, a környékbeliek vigyázták, etették, itatták, de máshonnan is vittek neki eleséget.

A május 22-i békéscsabai megemlékezésen a résztvevők a gyertyákat, mécseseket annál a fánál helyezték el, ahol az éjszakákat töltötte, írta a Beol.

Négy éven át tudott élni a belvárosban, s bár nem szeretném túlmisztifikálni a dolgot, a szabadság egyik szimbólumának is számított. Az itt élő emberek jóindulata és állatszeretete megnyilvánult abban, hogy ő itt volt, a léte megmutatta, hogy a békéscsabaiak tolerálják, támogatják az állatokat

– mondta a portálnak Kocziha Attila a megemlékezés kezdeményezője, a Bihari Túrák Egyesület elnöke, aki mint állatvédő és mint egyesületi vezető karolta fel az ügyet.

Az egyes információk szerint összerugdosott kakast nemrégiben a békéscsabai Fekete tanyára vitték, ugyanakkor a szárnyast korábban megvizsgáló állatorvos az állaton bántalmazásra utaló sérülést nem talált.

Bár bíztak Sanyi felépülésében, de az állat május 20-án elpusztult. Ekkorra olyannyira legyengült, hogy alig nyomott egy kilót, a taraja nagyon fakó volt, nem is evett, nem is ivott.

Kapcsolódó
Kakasokban verhetetlen az ifjú alsónémedi gazda
Hegedűs Dániel nem a fiatalok bulizós életét éli, inkább a baromfiudvarban tesz-vesz.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik