Mozaik

Tömeges macskamérgezésre gyanakodnak egy nógrádi faluban

pexels
pexels
Ha elkapják a tettest, akár öt évet is kaphat.

Lakossági bejelentés érkezett nemrégiben a Nógrád vármegyei Berkenye Község Önkormányzatához, hogy a település területén több helyen tisztázatlan körülmények között pusztultak el a macskák, a gyanú pedig egyértelműen mérgezésre utal – számolt be a a Nool.

German József polgármester felhívása szerint leginkább a délkeleti falurész két utcája, az Ifjúság és a Málna-köz a legérintettebb terület. A házi kedvencek elhullásának rövid időn belüli többszöri megismétlődése miatt erősen feltételezhető, hogy szándékos mérgezés történt. A tünetek alapján mindenképpen erre lehet következtetni, mivel hirtelen jelentkeztek a megbetegedések, ami hányással, nehéz légzéssel, étvágytalansággal, hasmenéssel járt, és sokszor már csak percek álltak rendelkezésre a sürgős segítségnyújtáshoz.

A polgármester kéri, hogy a macskák védelme érdekében fokozottabban figyeljenek négylábúikra, és a legkisebb gyanú esetén is azonnal forduljanak a legközelebbi állatorvoshoz. Hozzátette továbbá, hogy a mérgezés az állatkínzás egyik legsúlyosabb formája, bűntettnek minősül, és ha bebizonyosodik az elkövetés, a tettest akár öt év szabadságvesztésre is ítélhetik.

A polgármester azt is kéri közleményében, hogy aki látott, hallott valamit vagy esetleg a házára szerelt biztonsági kamera felvett valami gyanúsat, az értesítse a rendőrséget!

Kapcsolódó
Mérgezik az állatokat Polgárdiban, 400 ezer forint nyomravezetői díjat tűztek ki az elkövetők ellen
Komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy pontot tegyenek az ügy végére.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik