Mozaik

Mérgezik az állatokat Polgárdiban, 400 ezer forint nyomravezetői díjat tűztek ki az elkövetők ellen

Getty Images
Getty Images
Komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy pontot tegyenek az ügy végére.

Mint arról korábban beszámoltunk, Polgárdiban több kutya és macska rejtélyes körülmények között pusztult el a közelmúltban, és mérgezést sejtettek az esetek hátterében.

Nyikos László, a település polgármestere kedden a Facebookon arról számolt be, több jelzés is érkezett hozzájuk, történt rendőrségi feljelentés is a különböző ügyekben, de azóta is a tudomásukra jutottak újabb gyalázatos esetek.

A város komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy feltárjuk az események részleteit! Minden bejelentést komolyan veszünk! Olyanra is volt példa, hogy ismeretlenek húsdarabot dobtak be egy ház udvarába, amit laborba szállítottunk kivizsgálásra, viszont nem találtunk mérgező anyagot a csalétekben

– fogalmazott.

A városvezető úgy folytatta, nem sajnálják sem az időt sem az energiát arra, hogy felkutassák az elkövetőt vagy elkövetőket, azt szeretnék elérni, hogy eredményes legyen a nyomozás és a törvény előtt feleljen az, aki ilyen gyalázatos dologra vetemedik.

Közölte, nincsenek egyedül a szándékukkal. Nevük elhallgatását kérő civilek egy csoportja azzal kereste meg a városházát, hogy átadjanak a részükre 300 ezer forint nyomravezetői díjat, amit az kaphat meg, akik hiteles és hasznos információval tudja segíteni a hatóságok munkáját.
Mivel a Szeretem Polgárdit Egyesület tagjaival a városvezetés is mélységesen elítéli az ilyen cselekedeteket, az összeget további 100 ezer forinttal egészítik ki.

Így aki érdemi információval tudja segíteni a nyomozati munkát, annak összesen 400 ezer forint ütheti a markát.

Kérik, ha bárki észlelt valami gyanúsat a környezetében, információja van az esetek körülményeiről, vagy olyan személyről illetve személyekről, akik feltételezhetően kapcsolatba hozhatóak a bűncselekmény elkövetésével, az haladéktalanul keresse meg a Polgárdi Rendőrőrs illetékeseit, vagy írjon a városháza elektronikus levelezési címére (onkormányzat@polgardi.hu). A polgármester emellett személyesen is áll bárki rendelkezésére soron kívül, amennyiben használható információval rendelkezik az eset vonatkozásában.

A nyomravezetői díj annak jár, akinek a segítő információja alapján a rendőrség elő tudja állítani a feltételezett elkövetőt vagy elkövetőket, valamint jogerős ítélet születik az ügyben az elkövető(k) terhére.

Nyikos László garantálja, hogy ha a nyomravezető úgy kívánja, közreműködését teljes titoktartásban kezelik, róla semmilyen információ nem fog napvilágot látni.

Kérem, fogjunk össze és tegyünk meg mindent azért, hogy aki ilyet tett, az elnyerje méltó büntetését

– zárta a posztot a polgármester.

Kapcsolódó
A puli, aki több mint egy kutya
A puli egy életrevaló fajta, vidám, tele energiával, aki lesi a gazdája minden gondolatát, átlag feletti intelligenciával, azt is lehet mondani, hogy egy igazi pszichológus.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik