Mozaik

Átadták a legújabb befogadó játszóteret Budapesten

Illusztráció / Pixabay
Illusztráció / Pixabay
Idén öt speciális játszótér épül majd, a legelső a fővárosi 10. kerületben, a Rottenbiller parkban kapott helyet.

Lovas tematikával, akadálymentes játékelemekkel várja látogatóit a legújabb befogadó játszótér – írta az MTI.

A Szerencsejáték Zrt. támogatásával felépült közösségi tér a 2017 óta működő “A játék összeköt” programban megépült hasonló játszóterek sorát bővíti, és arra hivatott, hogy segítse lebontani a fogyatékossággal élő és az ép gyermekeket elválasztó falakat.

A nemzeti lottótársaság 2017-ben vállalkozott arra, hogy a Nagykarácsony sorsjegy bevételének egy részéből befogadó játszótereket létesít szerte az országban. Az elmúlt években összesen 28 inkluzív játszótér létesült, ezek közös jellemzője, hogy akadálymentesen megközelíthetőek, és olyan játékelemekkel felszereltek, amelyeket az ép és a fogyatékossággal élő gyermekek egyaránt képesek használni.

Magyarországon mintegy 14 ezer, 14 év alatti fogyatékossággal élő gyermek él, közülük több mint 4600 Budapesten, illetve a nagyobb vidéki városokban. Számukra szeretnének utat teremteni ép társaikhoz, hogy velük együtt tapasztalhassák meg a gyermeki lét csodáit.

A játszótérépítési program jószolgálati nagykövete Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok, olimpikon vízilabdázó, aki érintett szülőként segíti a fogyatékossággal élők széleskörű integrációját.

Kapcsolódó
Megszépül az Óriások konyhája Békéscsabán
Tavasszal már jöhetnek a gyerekek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik