Mozaik

Új strand nyílt a Fertő-tó nyugati oldalán

Élmény Nektek magazin
Élmény Nektek magazin
A Fertő-tó osztrák oldalán, Fertőszéleskúton található a legmodernebb strand.

Megnyitották az új strandot a Fertő ausztriai oldalán – írta az Élmény Nektek magazin.

A fertőszéleskúti Neuer Strand, élménydús modern New Beach, tengerparti hangulatot árasztó hely, 16 hektáros területen kempinggel, óriási hajókikötővel és számos vízisport lehetőséggel.

A strand és a kikötő az érzékeny UNESCO világörökségi és Natura 2000 természetvédelmi területen, a nádas szélén található, és a fenntarthatóság jegyében működtetik. A tóparti strandra a belépés ingyenes, egy kialakított kis öbölben lehet megpihenni, napozni. Autóval egy óra parkolás ingyenes, de inkább a kerékpárosok számára ideális a hely, akik megpihenhetnek a vízpart mellett.

„Neuer Strand Neusiedler See” nevű új létesítmény szíve a kikötő épülete, melynek felső szintjén egy étterem és egy rendezvényközpont is helyet kapott.

A projekt keretében megépült a Libelle (Szitakötő) Étterem, egy bár, és egy önkiszolgáló delikáteszüzlet. A beruházás egyik leglátványosabb része a felújított kikötőöböl, ahol összesen 440 hajó és 30 kölcsönözhető hajó számára van hely.

Élmény Nektek magazin

A Fertő-tó egyetlen magyarországi területen elhelyezkedő strandja, a Fertőrákosról megközelíthető egykori Fertő tavi vízitelep volt. A szabadstrand jelenleg nem látogatható.
Az egykori strand és kikötő területén Fertő Part az élmények otthona néven építkezés zajlott, melyet 2022 júniusában forráshiány miatt leállítottak. Azóta az osztrák-magyar közös Fertő-tó magyar oldalán strandolási lehetőség nincs.

Az osztrák oldalon más a helyzet, Burgenlandban 8 tóparti településen találunk kiépített strandot.

Fertőszéleskút (Breitenbrunn am Neusiedler See) partja a tengerparti kikötők hangulatát idézi. A település a Fertő-tó nyugati oldalán fekszik, és leginkább évszázados borkultúrájáról, minőségi boráról nevezetes.

Élmény Nektek magazin

A várost igazán értékessé teszi a turizmus számára, hogy kijárata van a tóhoz, a kijárat végén az átépített modern strand, a hajókikötő és egy kemping található.

Kapcsolódó
Teljesen kiszáradhat a Fertő-tó
Volt már rá példa a múltban.
Olvasói sztorik