Mozaik

Vombatsétáltatót és bor-suttogót keresnek Tasmániába

Unsplash
Unsplash
Furcsa alkalmi munkákat kínálnak Ausztráliában.

Aki úgy érzi, jók a vombatsétáltatási kvalitásai, már jelentkezhet is az állásra. De nem ez az egyetlen furcsa állás, összesen 10 szokatlan munkát hirdettek meg az ausztrál szigetállamban – tette közzé a BBC.

A „furcsa munkák” kezdeményezés célja, hogy fellendítse a turizmust a téli hónapokban, mely ott most van, májustól augusztusig tart. Ebben a holtszezonban lesz lehetőségük a jelentkezőknek a napi megszokott tevékenységüket valami szokatlanra cserélni.

A 10 meghirdetett állás között szerepel a vombatsétáltató mellett a paranormális jelenségek nyomozója, a dolgozók a legkorszerűbb szellemvadász felszereléssel tevékenykedhetnek a Willow Courtban, ami Ausztrália egyik legrégebbi elmegyógyintézete. Csillagvizsgálóként a Tasmania Csillagászati Társaságánál az eget kell kémlelni éjszaka. Osztrigarendszerezőként a befogott osztrigákat kell válogatni és a minőségüket kóstolással ellenőrizni. Lehet jelentkezni még szarvasgomba-vadásznak és bor-suttogónak is.

Az állásért nem jár pénz, viszont fizetik a pályázók minden költségét – beleértve az utazást, az étkezést és a szállást is.

Tavaly 1,25 millióan keresték fel a szigetet – ez több, mint az előző évben, de még mindig elmarad a 2019-es, a járvány előtti 1,35 milliós látogatószámtól.

Télen ott a hőmérséklet 3 és 11 fok közé esik, ilyenkor az ausztrálok keresik a mindennapokból való kiszakadás lehetőségét, azt, ahol kicsit jobban érezhetik magukat. Ezért is találták ki ezt a programot, melyre csak ausztrál lakosok jelentkezhetnek. Érdekes feltétel, hogy maximum 50 szavas indoklást kell csatolniuk a jelentkezéshez, hogy miért pont ilyen furcsa munkát szeretnének.

Kapcsolódó
Pingvinszámláló postás lesz négy nő az Antarktiszon
A világ legtávolabbi postáján nem csak a szokásos hivatali feladatai vannak az ott dolgozóknak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik